пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Конкурс знавців права « Правова еврика»

Конкурс знавців права  « Правова еврика»

   Переступаючи поріг читального залу бібліотеки,   на одній із її стін  читаємо напис « Правова еврика», над яким  сидить сова, як символ знань. Символ клубу  - богиня правосуддя Феміда,  розмістилася по бокам десяти тематичних секторів, які вміщують питання історії держави і права, конституційного, цивільного, сімейного, кримінального, трудового права, види прав дитини, види відповідальності та сектор «приз». А внизу розгорнута викладка  книг правової тематики, переглянути яку  запрошує україночка.  Це йде підготовка до чергового заняття клубу « Феміда» - конкурсу знавців права « Правова   еврика».  Саме так висловила свій погляд на цю тему  художник бібліотеки Маргарита Кононенко.

   Гра ставила за мету перевірити знання дітей про права людини, набуті в школі та шляхом участі у ігрових формах  клубу« Феміда», які проводила  Лідія  Колошею  спільно із заступником начальника відділу  Зіньківського бюро правової допомоги Сергієм Корнійко.

      І ось гра розпочалась. В ній  прийняли  участь п’ять  учні 10 класу Зіньківської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів  № 2 : Земляна Анастасія, Семенов Антон, Кузнецова Владислава, Хоменко Даша, Шум Андрій.
     Крім блоку  питань, які містилися в тематичних секторах з  різних галузей права,  була і  гра, яка називалася  « Ситуації із книг та кінофільмів». Учасники гри повинні були дати правовий аналіз  запропонованих ситуацій. Прийняли участь у головоломці « Хто найрозумніший».

 

   Долаючи одне завдання за другим,  учасники гри рухалися до перемоги, проявляючи активність, комунікабельність,  знання. Лідерами гри стали  два учасника –  Земляна Анастасія І Кузнецова Владислава, які і стали переможцями.

    Але хотілося б  відзначити і те, як  спокійно і впевнено давала відповіді  Хоменко Даша, як виважено висловлювали свою думку Шум Андрій і Семенов Антон.
  Та головне не перемога,  а участь у грі, уміння гідно представити клас, школу, вчителів. І це їм вдалося.
 Відчувалось, як вболівали за гравців їхні однокласники і прагнули допомогти .

  Сподіваємося, що така співпраця бібліотеки, школи і бюро правової допомоги буде тривати і далі. Дякуємо за підтримку заступника директора по виховній роботі Зіньківської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів №2 Юлії Ольховій та працівнику Зіньківського бюро правової  Сергію Корнійко.    


Немає коментарів:

Дописати коментар