середу, 5 жовтня 2016 р.

Літературне перехрестя « Від століття до століття. Літературна Зіньківщина».

Літературне перехрестя  « Від століття до століття. ЛітературнаЗіньківщина».


Давно відомо, яка велика сила впливу поезії на почуття людини. Інколи чотири рядки талановитого автора можуть змінити    сторінки нашого життя. Поетичне слово здатне проникати у таємниці людської душі, закликає людину мислити образами, не дає нашій душі зачерствіти.
         Зіньківщина здавна славиться талановитими людьми. Не цураючись наболілих тем, поети і прозаїки в усі часи намагалися показати життя з усіх сторін, щоб збагатити світову скарбницю духовності дещицею краси нашого краю, розповісти світові про геніальних своєю простотою людей, які живуть поряд з нами.
         І саме літературній творчості славних земляків минулого і сучасних майстрів слова було присвячене літературне перехрестя « Від століття до століття. Літературна Зіньківщина», яке відбулося в читальному залі районної бібліотеки для дорослих. 
 

На захід були запрошені учасники літературної студії « Криниця», яка діє при Малобудищанській ЗОШ, керівник студії – місцева поетеса, член полтавської спілки літераторів і літературно – мистецького об єднання « Свічадо» Тетяна Кльокта і голова літературно – мистецького об єднання « Свічадо» Ганна Литовець – Гайдаш.

 Бібліотекар Ольга Бєдоєва ознайомила користувачів бібліотеки учнів Аграрного ліцею міста з нашими уславленими земляками, їх творчим доробком – блискучим перекладачем Миколою Зеровим, Письменником і публіцистом Іваном Цюпою, визнаним новелістом Григором Тютюнником та поетами Ольгою Кондратенко і Тихіном Лиманським.
 

 


         А потім зазвучала поезія…Свої твори читали члени літературної студії « Криниця» - Андрій Яців, Владислав Школенко та інші, та поетеса Тетяна Кльокта. Під час заходу учасники ознайомилися з переглядом літератури « Літературна криниця Зіньківщини».

Немає коментарів:

Дописати коментар