середу, 14 вересня 2016 р.

Діалог з юристом «Вмій захищати свої права»

Діалог  з юристом «Вмій захищати свої права»

    В клубі « Феміда» зібралися  його члени, учні Зіньківської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 2 для участі  в  діалозі  з виконуючим обов’язки начальника Зіньківського бюро правової допомоги Суконько Катериною на тему « Вмій захищати свої права». Гостя розповіла  про послуги  по наданню безоплатної правової допомоги громадянам Зіньківщини даною установою, а учні задавали запитання щодо захисту їхніх прав. 

     Завідуюча відділом обслуговування   Лідія Колоша  під час  гри « Нитки» акцентувала увагу дітей на умовах, які їм необхідні  для повноцінного життя, розвитку та   захисту їхніх прав – це  родина, любов, дім,  освіта, надія в майбутнє. У грі приймали участь  сім учасників :  Зайченко Андрій, Паук Анастасія, Шум Андрій, Савченко Олег, Хоменко Даша, Пономаренко Діана, Шатрава Влада  

    Наступною була  вікторина « Чи знаєш ти правові документи, що захищають дітей?». Цікаво пройшла і гра « Я». Команди малювали  власний портрет за допомогою слів на сонячних променях.


    « Квітка прав», так називалась гра між двома командами. Команди прикріплювали до пелюсток квітки написані на папері права дитини. І правова квітка розквітла.

     Як можуть відстоювати свої права показали дві команди гравців у запропонованій  їм    грі « Цікаві конверти». Вирішення  правових ситуацій дітьми коментувала юрист Катерина Олександрівна.


    Як бути, коли порушуються твої права, до кого потрібно звернутися за допомогою, розповідали учні , прийнявши участь у грі « Хто може допомогти тобі захистити свої права?» 

  Діалог з юристом, поєднаний з грою, доміг молоді навчитись спілкуватися, працювати в команді, отримати певні знання і виявляти набуті в школі знання, перемагати і отримувати задоволення .

          Успіхів вам , діти!  А вчителям подяка  за ерудованих дітей!

Немає коментарів:

Дописати коментар