вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Права та обов’язки матері, батька та дитини

Права та обов’язки матері, батька та дитини

         Виконуюча обов’язки начальника Зіньківського бюро правової допомоги  Суконька Катерина та юрист Публічного акціонерного товариства «Автотранспортне товариство 15339» Петренко Зоя зустрілися із учнями Зіньківської спеціалізованої школи  І – ІІІ ступенів №2, членами клубу «Феміда», під час проведення діалогу на тему «Права матері, батька і дитини».
 

 Розмова  була про те,  в якому віці дитина має право звернутися за захистом своїх прав та інтересів до суду і які для цього потрібно заповнити документи , чи мають право неповнолітні батьки у суді на безоплатну правову допомогу, в якому віці особа має право на створення сімʼї, до якого віку батьки зобов’язані утримувати свою дитину та інші.
             А потім розпочалося правове лото, яке вела Лідія Колоша, завідуюча відділом обслуговування районної бібліотеки. Це була гра двох команд, в яких панував бійцівський  дух, атмосфера  довіри, бажання показати свої знання з основ правознавства, креативність мислення, уміння аналізувати правові ситуації. Діти в грі прагнули підтвердити думку про те, що в   сімʼї має панувати любов і повага як до дітей, так і до батьків.
  Обидві команди отримали ігрове поле, на якому закреслювали  правильно виконані завдання, які йшли під  номерами.
   А завдання були різні .  Це і гра «Прес – марафон», коли учні показували свої знання  газет та журналів правового характеру, 

  у грі « Прес – мозаїка»  учні із запропонованих букв  складали назву довідника чи словника правового характеру

        Капітанам команд  Савченко Олегу та Ніколайчук Аліні було запропоновано бліц – інтервю «Особистий простір дитини». Вони висловлювали свою думку  про те, чи мають право батьки переглядати особистий щоденник своєї дитини. Думки розділилися. Одні вважали, що така потреба є, а інші вважали, що це є втручанням  в особисте життя дитини.


       Цікаво пройшов розбір  запропонованих правових ситуацій.  Обидві команди аналізували, висловлювали свою думку, а  юристи Зоя Петренко та Катерина Суконько  їх  доповнювали. Діалог дійсно пройшов у теплій, невимушеній обстановці.  Хотілося б подякувати нашим гостям,  професіоналам своєї справи,  і побажати,  щоб їхні знання  допомагали нашим  зіньківчанам у вирішенні проблем правового характеру, а такі зустрічі  допомагали у правовому вихованні учнівської молоді.
   Члени  ж клубу  проявили неабиякі знання, логічне мислення, уміння працювати в команді. Особливо відзначилася команда №2 в складі : Паук Анастасії, Крохмаль Ольги, Земляної  Анастасії, Хоменко Даші та  капітана  команди Ніколайчук Аліни.


Немає коментарів:

Дописати коментар