вівторок, 13 вересня 2016 р.

Бібліосалон «Моє рідне місто молоде і вічне»

Бібліосалон «Моє рідне місто молоде і вічне»

(До Дня міста )


 

Із сивої давнини, з часів козацької вольниці бере свій початок мальовниче місто Зіньків. Пройшовши непростий історичний шлях, це місто набуло особливої самобутності й унікальності, стало осередком духовності і культури Зіньківського краю. Тут проходить наше дитинство, юність, тому, хочеться знати про наш край, якщо не все, то, принаймні, більше, ніж ми знали досі. Вивчаючи історію, географію, звичаї народу, ми вчимося зростати справжніми громадянами своєї країни.



Саме тому до Дня святкування рідного міста бібліотекарі Зіньківської ЦРБ Криштопа Л., Жук Т. та Колоша Л. підготували незвичне дійство: на майданчику біля пам’ятного знака Зінькову розгорнув свою роботу бібліосалон «Моє рідне місто молоде і вічне»,  
 

   який приваблював містян та гостей Зінькова різноманіттям кольорів вишитих рушників, серветок, ікон та картин, виготовлених руками майстринь салону народної творчості «Світ рукотворного дива», який працює при бібліотеці для дорослих.



    Жителі та гості міста ознайомилися з фотовиставкою «Рідний край Зіньківщина – вишивана доля моя» та  виставки вернісажу «Квітуй, мій край, в вінку барвистім України» за творчістю поетів та письменників Зіньківщини, а найерудованіші змагалися у знаннях про історію та сьогодення краю, взявши участь у краєзнавчому лото «Люби та знай свій рідний край».  
 


  Суперприз переможцю лото, учню 11-А класу Зіньківської СШ № 1 Дмитру Заболотному, вручили козак Зінько та його козачка Галина, яких майстерно відтворили бібліотекар Л-Будищанської сільської бібліотеки Н.Немченко та учасник художньої самодіяльності села О.Рак. 

Вивчаємо свій рідний край його історію, народні традиції, фольклор, культурну спадщину, патріотичні почуття, гордість за свою рідну землю. Багато у нас родючої землі і шовкового неба. Та кожному найкраща та земля на якій народився, найпрекрасніше в світі те небо, під яким виростав, зацілований сонцем, вмитий теплими дощами, зачарований вечірніми зорями. Любімо та пишаємось тим, що живемо в славному місті ймення якому – Зіньків.  











Немає коментарів:

Дописати коментар