пʼятницю, 8 травня 2015 р.

Вечір - зустріч трьох поколінь «День пам’яті і надії»


До 70-річчя Перемоги над гітлерівським нацизмом в центральній районній бібліотеці відбувся вечір-зустріч трьох поколінь «День пам’яті і надії».


«Україна вшановує пам'ять кожного, хто боровся з  нацизмом, пам’ятає подвиг українського народу, його визначний внесок в Перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та увічнює пам'ять загиблих жертв війни», - цими словами розпочала вечір-зустріч директор ЦБС Наталя Тоцька.
Про символ пам’яті, перемоги над нацизмом – червоний мак розповіли ведучі вечора бібліотекарі Лариса Криштопа та Тетяна Жук.

Учасники вечора - учні ЗСШ №1 та ЗСШ №2 подякували Валентині Іванівні Васильченко за цікаву розповідь про свого батька, ветерана Другої світової війни, який визволяв місто Зіньків від гітлерівських окупантів.

На вечорі перед молоддю та гостями заходу  виступили представники райвійськкомату – молодший спеціаліст служби захисту інформації Зіньківського райвійськкомату, солдат, наш колега – бібліограф Зіньківської ЦРБ, який зараз призваний за мобілізацією, Гриценко Микола та старший офіцер відділення комплектування, молодший лейтенант Пилипенко Євгеній. У своїх виступах вони розповіли про одну із найпочесніших професій – професію захисника Вітчизни.


«Як не гірко це усвідомлювати та переживати, але через 70 років небо над Сходом України знову палахкотить загравами вибухів «Градів» та танків, гинуть військові та мирне населення, залишаються без даху над головою тисячі українців. Та наші захисники мужньо і героїчно захищають незалежність України, рідну землю, свою Батьківщину. І саме це дає нам віру у перемогу», - розповів оперуповноважений сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Зіньківського РВ УМВС Василинка Ростислав, який нещодавно повернувся із зони АТО.


         Учасники вечора хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять загиблих героїв, серед них і земляків-зіньківчан, які віддали своє життя за волю, за мир, за незалежну вільну Україну, та поклали квіти до Меморіалу Вічної Слави.







Немає коментарів:

Дописати коментар