четвер, 21 травня 2015 р.

«У дзеркалі слова: на все впливає мова чиста…»


Літературний  хрестослів
              «У дзеркалі слова: на все впливає мова чиста…»           
(До дня слов’янської писемності та культури)

Нещодавно в Зіньківській центральній бібліотеці відбувся літературний  хрестослів  «У дзеркалі слова: на все впливає мова чиста…» (До дня слов’янської писемності та культури)


 Рідна мова – це мова предків, яка пов’язує  її з народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями, а відкриття писемності дало людям можливість, зберегти істинне значення слова. Адже саме завдяки написаному слову, люди збагнули світ і своє місце в ньому.
   Сила слова безмежна… В цьому переконалися бібліотекарі  Жук Тетяна та Криштопа Лариса провівши для  молоді та учнів шкіл : літературну  вікторину «Мова  - душа  народу», гру – конкурс «І чужому научайтесь, і свого  не цурайтесь», літературний конкурс «Слово до слова і думка сповита», кросворд «Один в полі не воїн», конкурс «Краса і сила поетичного слова», конкурс «Гонка за лідером».






 Неабиякі знання  проявили : Немченко Наташа, Ладєй Юля, Сидоренко Таня, Рябець Валентин, Костанян Олександр, Білоцерківець Даміра,  Копиця Віка, які отримали солодкі призи від  спонсора завідуючого сектору  молоді і спорту РДА Івка Станіслава.


Учасники літературного хрестослова «У дзеркалі слова: на все впливає мова чиста…»   ознайомилися з переглядом літератури «Рідна мова – життя духовного основа» та переглянули відео  фільм  «Історія писемності».


                                                      








Немає коментарів:

Дописати коментар