пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

Літературно-музичний вечір «Єднаймо душі в ріднім слові»

Літературно-музичний вечір «Єднаймо душі в ріднім слові»(До Міжнародного дня рідної мови)

 «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу — це його мова, ота багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування»,— писав Панас Мирний.
    У Зіньківській музичній школі спільно з центральною районною бібліотекою було проведено літературно-музичний вечір «Єднаймо душі в ріднім слові» до Міжнародного дня рідної мови.

 На вечір зібралися учні 10-А, 10-Б, 9-А, 9-Б класів ЗСШ №2, учні музичної школи та палкі прихильники рідного слова. Зі вступним словом «Рідна мова - життя основа» виступила директор Зіньківської районної бібліотеки Тоцька Наталія Вікторівна.            

 Про красу рідної мови, про її велич повели свою розповідь ведучі вечора Жук Тетяна та Криштопа Лариса.  
   Рідна мова, як дівочий віночок, уквітчана самобутньою творчістю нашого народу: приказками, загадками, легендами, барвистими скоромовками і прислів’ями, мелодійними піснями та думами,  що линуть над рідною Україною. У виконанні учнів та викладачів музичної школи лунали пісні та мелодії.
                                                        

 Пісня «Україно моя» прозвучала у виконанні  тріо викладачів музичної школи Должко С., Діденко Т., Пакконен В.
                                                             

«Моя бандуро – пісня України»  виконала учениця Зіньківської музичної школи Кондратенко Т.




 Попурі на тему українських народних пісень  та колискова прозвучали у виконанні учнів музичної школи Шкурпели В. та Шапкіної А.
  Важкі часи переживає нині Україна. На Сході нашої країни іде війна. Мужні  добровольці  та воїни української армії стоять на захисті незалежної самостійної унітарної  держави України , держави , що відкриває простір для вільного розвитку української мови. Українська мова – це золотий запас  душі народної, з якого виростаємо і яким живемо, завдяки якому маємо гордість іменуватися народом українським.
                                                           


 Під аккомпонемент викладачів музичної школи Найди В. та Коніченко Л. всі присутні виконали Гімн України.

Немає коментарів:

Дописати коментар