вівторок, 10 лютого 2015 р.

За твою свободу станем як один

          
 Революція Гідності… Євромайдан… Побиття мирних студентів, розстріл Небесної Сотні … Саме ці події змінили історію України, саме вони сколихнули небачену хвилю народного патріотизму, достукалися до серця кожного українця, який по-справжньому любить свою державу, свій народ.            Сучасне покоління юних українців почало по-іншому сприймати слова «моя Україна», «моя держава».

            І тому саме патріотичному виховання молоді присвячений обласний місячник вшанування пам’яті героїв Революції Гідності та захисників України «Душу й тіло ми положим за нашу свободу», в рамках якого у Зіньківській ЦРБ було проведено вечір гідності «Молюсь за тебе Україно, за твою свободу станем як один».
            На вечір завітали учні Зіньківської СШ І-ІІІ ст. №2, члени літературно-мистецького об’єднання «Свічадо», користувачі бібліотеки.

           Розповідь про події кінця 2013-го початку 2014-го, анексію Криму та неоголошену війну на Сході України вели ведучі вечора Ольга Бєдоєва та Валентина Зеленська.
            На екрані кадри тих кривавих подій супроводжуються розповіддю безпосереднього учасника Євромайдану, в.о. голови райдержадміністрації В.Г.Панченка.

            Схвильовано звучать слова власних віршів, присвячених подіям Євромайдану та буремному Сходу, членів  літературно-мистецького об’єднання «Свічадо», голови районної ради ветеранів В.П.Прислонського та П.В.Сахна.



             Діти разом з дорослими співають Гімн України, вшановують стоячи память Героїв Небесної Сотні.

             А розповідь бібліотекарів уже торкається сучасного українського волонтерського руху, яскравим прикладом якого на Зіньківщині є діяльність «Зіньківського козацького куреня». Зовсім нещодавно наші волонтери знову побували у самому пеклі Донбасу – під Дебальцевим, передавши нашим землякам і тим, хто служить поряд з ними, найнеобхідніші речі – продукти харчування, теплий одяг та тепло сердець їхніх рідних. Про це розповів отаман Зіньківського козацького куреня А.П.Радченко.


             Лейтмотивом всього вечора лунали слова про віру у перемогу наших воїнів на Донбасі, про відродження з попелу міст і селищ Сходу країни, про український Крим та єдину і вільну Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар