четвер, 6 листопада 2014 р.

День бібліографії в районній бібліотеці


6 листопада в читальному залі Зіньківської районної бібліотеки був проведений день бібліографії «Мова і духовність нації», присвячений святу української мови і писемності. Конкурс знавців рідної мови «Із слова починається людина, із мови починається рід» провели бібліотекарі І категорії Тетяна Жук та Лариса Криштопа 

Учні ПТУ №25 (групи №4 і №6) читали вірші українських поетів та відповідали на питання ведучих; інженер-програміст Крохмаль В.О. забезпечив музичний супровід заходу. Книжкова виставка «Найцінніший скарб – рідна мова» та перегляд літератури «Словники – свідчення духовного потенціалу народу» допомагали присутнім при виконанні конкурсних завдань. Найерудованішими виявилися Обельченко Марина, Гасенко Оля та Кирій Юля, яка й отримала солодкий суперприз за перемогу в конкурсі.

Із цікавістю молодь слухала бібліографа Гриценка М.М., який виступив із бесідою «Книги, які знають все», використавши для цього словники, енциклопедії та довідники. «Читачу про бібліографію» - так називалась консультація, після якої бібліограф показав присутнім, як треба користуватися каталогами і картотеками в бібліотеці.

Спонсором заходу була підприємець Яненко Н.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар