четвер, 20 листопада 2014 р.

« Права дитини в сім’ї»

 20 листопада , у Всесвітній день дитини , в Зіньківській центральній районній бібліотеці  пройшло чергове заняття клубу « Феміда» у формі діалогу з начальником служби у справах дітей РДА Рись Наталією Василівною та головним спеціалістом районного управління юстиції Жмурко Анною Олександрівною на тему « Права дитини в сім’ї» по таких питаннях :
1.    Конвенція ООН  про права дитини в сім’ї.
2.    Які обов’язки покладені  на батьків щодо їхніх неповнолітніх дітей?
3.     Яку відповідальність  несуть батьки за невиконання  своїх обов’язків ?
4.    Куди потрібно звернутися за допомогою коли порушені права дитини?
 У діалозі приймали активну участь учні Зіньківської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів №2. Загальна думка учасників діалогу : ніщо не замінить дитині сім’ю , в якій вона відчуватиме себе захищеною та зігрітою любов’ю. Тому батьки повинні підтримувати та захищати права дитини, любити та поважати дітей.

 А потім були конкурси « Квіти прав дитини», « Продовжити речення», гра
 « Мозковий штурм», бліц – турнір та робота з кросвордом « Право і діти» , які проводила завідуюча відділом обслуговування Лідія Колоша. Із чотирьох команд  гравців  найбільше відповідей на питання кросворду  дала команда , капітаном якої був Оверченко  Василь і команда №3 , капітаном якої був Кропивний Віктор , трохи відстала. Кожен, хто брав участь у цьому заході, отримав для себе нову інформацію, згадав те, що вивчав у школі.
 Вдячні  службі у справах дітей РДА , районному управлінню юстиції  , Зіньківській спеціалізованій школі І – ІІІ ступеня № 2 та вчителю історії та прав Чикалу Володимиру Михайловичу за постійну допомогу у проведенні занять клубу «Феміда».



Немає коментарів:

Дописати коментар