четвер, 17 жовтня 2024 р.

Не стань живим товаром

 


Саме цій темі був присвячений тренінг для учнів 9-В класу Зіньківського опорного ліцею № 1, який провели працівники Зіньківської публічної бібліотеки спільно із  сектором «Зіньківське бюро правової допомоги» та  юридичним відділом Зіньківської міської ради .


Сергій Корнійко, завідувач сектору «Зіньківське бюро правової допомоги» та Юлія Тюріна, начальник юридичного відділу Зіньківської міської ради познайомили присутніх із законодавчими та нормативно-правовими актами щодо протидії торгівлі людьми, а також міжнародними документами в галузі захисту прав людини.

 Завідуюча відділу обслуговування Лідія Колоша  провела гру «Що трапилось?», яка включала розбір ситуацій, пов’язані з порушенням прав людини та торгівлею людьми та  гру  «Відгадай, хто це: торговець чи жертва?». Діти  переглянули фотографії людей і спробувати визначити за зовнішністю, хто із цих людей є торговець людьми, а хто – жертвою. 

                                        



Завершився тренінг вправою «Дерево життя».

Сподіваємося, що наші користувачі скористаються отриманою інформацією, щоб не потрапити в біду.







вівторок, 15 жовтня 2024 р.

Здобуття цифрових навичок

 


   У Хабі цифрової освіти, що діє на базі Зіньківської публічної бібліотеки, пройшло чергове навчання з цифрової грамотності на тему "Кредитна історія: що це і чому вона важлива?", яке провела координатор Хабу, бібліотекар Ольга Житник 

   За підтримки проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти» реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що здійснюється за фінансування Швеції та у співпраці з Міністерством цифрової трансформації. 

   Запрошуємо  користувачів та гостей міста завітати до нашої книгозбірні та скористатися можливістю  безкоштовного навчання та здобуття навичок з цифрової грамотності!


четвер, 10 жовтня 2024 р.

Молодь в Хабі цифрової освіти

 


В бібліотечному Хабі цифрової освіти пройшло навчання для молоді за серіалом на тему «Бізнес і права людини». Захід мав на меті ознайомити присутніх з основними принципами дотримання прав людини в бізнес-середовищі, а також навчити їх розуміти важливість відповідальної підприємницької діяльності в сучасному світі.



Учасники навчання мали доступ до сучасних навчальних ресурсів і технологій, відзначили зручний формат навчання, доступність матеріалів та кваліфіковану допомогу від координатора-тренера, бібліотекаря Лариси Криштопи.


середа, 9 жовтня 2024 р.

Продовжуємо навчати користувачів

 


В Зіньківській публічній бібліотеці продовжують навчати та консультувати користувачів з питань цифрової освіти.

Як користуватися своїми гаджетами, створити власну електронну пошту чи зареєструватися в онлайн чергу в органах влади, оплатити комунальні послуги чи придбати товар в інтернет-магазині, а ще перегляд навчальних серіалів на платформі «Дія. Цифрова освіта», пройшовши які можна навіть оволодіти навичками нової професії. В усьому цьому вам допоможуть розібратися наші досвідчені координатори-тренери, бібліотекарі Лариса Криштопа та Ольга Житник.

На фото чергове навчання за серіалом «Як втілити соціальний  проєкт у громаді», який стане в нагоді всім, хто хоче не лише чекати, коли його життя покращить хтось інший, а хоче розпочати зміни на краще з себе.

Проєкт «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти» реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що здійснюється за фінансування Швеції та у співпраці з Міністерством цифрової трансформації.


субота, 5 жовтня 2024 р.

Музика єднає серця

 



Музика – яскравий швидкоплинний світ чарівних звуків. Музика може створити безліч художніх образів, намалювати музичний портрет, передати будь-який настрій і почуття.

         До Міжнародного дня музики Зіньківська публічна бібліотека спільно з Зіньківською дитячою музичною школою ім.П.Батюка провели музичний батл «Музика єднає серця».

         Ведуча заходу, бібліотекар Ольга Житник, розповіла глядачам про значення музики та музичного мистецтва в житті людини і зазначила, що це свято дає можливість відчути якнайбільше відтінків і жанрів музики від класичної до сучасної пісні.

         А далі глядачі мали змогу насолодитися і популярними мелодіями, упізнаваними багатьма, і народними мотивами та джазовою музикою у виконанні молодих талановитих учнів  дитячої музичної школи та їхніх наставників.

         У залі панувала святкова атмосфера, усіх об’єднали звуки скрипки та фортепіано, бандури, баяну та гітари. І як завжди у нашому батлі перемогла музика.

         Дякуємо викладачам дитячої музичної школи ім.П.Батюка за плідну співпрацю та популяризацію музичного мистецтва серед молоді.







 





























пʼятниця, 4 жовтня 2024 р.

Цифрове навчання для молоді


В Хабі цифрової освіти, що діє при Зіньківській публічній бібліотеці пройшло навчання в рамках проєкту "Здобуття цифрових навичок у бібліотеках-Хабах цифрової освіти". Чергове навчання для молоді на тему "ChatGPT для підвищення власної ефективності", провела координатор Хабу бібліотекар Ольга Житник.


Запрошуємо  користувачів та гостей міста завітати до нашої книгозбірні та скористатися можливістю безкоштовного навчання та здобуття навичок з цифрової грамотності!


четвер, 3 жовтня 2024 р.

Музичний відео бриз «Мовою музики говорить весь світ»

 


О музико ! Чарівних  звуків ти ріка  безмежна,

Гармонія  тих  фарб, що з сонцем грає  джерело.

Душі  людської  казка безсловесна

Чарує  і  манить, як восени тепло.

Вона  саме  життя, що жити  всім велить!

       

          З нагоди відзначення Міжнародного дня музики в читальному залі публічної бібліотеки для членів клубу «Пані позитив» був проведений музичний відео бриз «Мовою музики говорить весь світ».

 

Під час заходу гості поринули в чудовий світ музики, де панують мир, тиша та гармонія, відчули її багатство, мелодійність та красу. Отримали позитивні емоції, переглянувши відео-фрагменти з п’єси «Сватання на Гончарівці» та відео українських пісень «Ой у лузі червона калина», «Нас  весна не там зустріла», мелодій  С.Гулага - Артемовського ,  В.Моцарта,  Л.Бетховена, В.Шопена, Джо Дасена, Поля Моріа. Шукали відповіді на питання вікторини «Біомузика» та  насолоджувались яскравим українським гумором.

          

 
Гармонічним  доповненням  заходу стала книжкова виставка «Її величність Музика».