четвер, 10 серпня 2023 р.

Інформаційна хвилинка «Молодь будує світ» (до Міжнародного дня молоді)



Молодість – це не тільки прекрасний період у житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. 28 липня 2021 року президент Володимир Зеленський з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України підписав указ № 333/2021 про відзначення Дня молоді 12 серпня.

Це свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики, час пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань, постійна готовність до чогось нового, відсутність страху перед незвіданим, це рішучі вчинки, запаморочливі перспективи, мрії…

 



    Саме вони, сьогоднішні школярі, студенти, молоді робітники, підприємці, науковці, скоро будуть визначати шляхи розвитку країни, вести її до процвітання та успіху. Адже саме юнацтво є основною рушійною силою позитивних змін та перетворень, які відбуваються сьогодні в Україні. Юнаки брали найактивнішу участь у Революції Гідності у 2014 році. І сьогодні ж молоді волонтери та військові з великим почуттям патріотизму та гідності захищають нашу рідну країну на передовій.

Війна краде юність, але не мрії…Вона присутня в житті кожної молодої людини громади – хтось донатить на ЗСУ зі своїх кишенькових грошей та заощаджень, хтось своїми руками робить окопні свічки, плете сітки, але більшість беруть участь в організації різноманітних заходів, які дають змогу одночасно робити корисні речі для армії, і відвойовувати у війни крихточку своєї юності.



Щодня все важче молодим людям зорієнтуватися в цьому неймовірно великому світі. Хочеться щоб цвіт нації у цей не легкий час знаходив  свої справжні захоплення, до прикладу волонтерство, активізм, танці, спорт, участь у дебатах, випічка, макіяжі – все, що завгодно. Розмальовуйте свій внутрішній світ різнокольоровими фарбами.

І неодмінно завітайте до нашої бібліотеки, де взявши до рук книгу ви зможете поринути у інший світ, художній чи науковий, де ви матимете змогу відволіктися від постійних тривог та дізнатися багато цікавого у представлених молодіжних виданнях. Можливо читання стане вашим хобі.

Вітаємо зі святом молоде покоління, будьте незалежними, будьте сміливими і не бійтеся відкривати для себе усі двері. Шукайте і знаходьте виходи з важких ситуацій і будьте еталоном справедливості для майбутніх поколінь! Бажаємо залишатися молодими протягом усього свого шляху, адже молодість не залежить від віку – вона живе в душі.  Бажаємо вам миру і швидкої перемоги України!



Немає коментарів:

Дописати коментар