середу, 25 серпня 2021 р.

Ретро виставка «Тридцять особистостей в історичному поступі України»

 


24 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Соціалістичної Республіки урочисто проголосила незалежність країни та створення самостійної української держави – України.

Сотні років наша країна здобувала право бути вільними. Рівно 30 років, як наша країна відновила незалежність і свободу.

Велич кожної країни — в людях, які в ній живуть. І особливо — в тих, хто зробив значний внесок у розвиток історії, культури і науки, спорту. Багато видатних людей прославили нашу Україну.

Саме 30 – річниці від дня проголошення незалежності України і було присвячено ретро виставку «Тридцять особистостей в історичному поступі України», яку представили бібліотекарі Зіньківської публічної бібліотеки під час святкування на площі міста.




Для жителів нашої громади та гостей міста були підібрані книги нашої книгозбірні про видатних особистостей України, які жили в різні епохи й уславилися в різних сферах діяльності. Серед них — державні діячі та полководці, церковні ієрархи та підприємці, науковці та інженери, архітектори та художники, письменники та спортсмени, композитори та музиканти, діячі театру та кіно.



Увагу присутніх зацікавили сучасні нові книги, які надійшли від Українського інституту книги.



Всі бажаючі ознайомилися з літературою виставки та дізналися більше про Україну, її народ та його героїчний шлях до здобуття самостійності, познайомилися з ключовими подіями нашої історії та легендарними особистостями нашого минулого.



Шануйте тих, хто зберігав культуру

І мову солов’їну в тяжкий час,

Та пісню нашу, та літературу,

Щоб зараз мали націю ми в нас.

Шануйте й тих, хто згинув задля цього,

Та в пам'яті залишив слід навік,

Хто наше слово відтворив з нічого,

За що його на страту кат прирік.

Шануйте, бо без нашої поваги

Залишимось без пам'яті в ніде.

Це спогади нам нададуть наснаги,

Та й в забуття народ наш не піде.

 

Бажаємо всім миру в країні і в душі, міцного здоров’я, невичерпної енергії і впевненості у власних силах, безмежного щастя і затишку у родинах, а найголовніше – єднання заради досягнення найзаповітнішого – процвітання України!

З Днем Незалежності!

Немає коментарів:

Дописати коментар