вівторок, 29 вересня 2020 р.

Шановні колеги, дорогі наші користувачі, всі, хто не уявляє своє життя без книги!

 


    30 вересня працівники бібліотек, наші відданні користувачі, поціновувачі книги святкують Всеукраїнський день бібліотек.
    Публічна бібліотека сьогодні - це культурний центр, що забезпечує
інформаційні потреби користувачів, надає можливість міжособистісного
спілкування практично всім жителям зони обслуговування, організує їхнє
культурне дозвілля. Доступ до знань, ідей та думок в усій їхній різноманітності відіграє важливу роль у збереженні і розвитку демократичного суспільства, що робить роль публічної бібліотеки особливо значущою.
    На жаль, цьогорічні карантинні обмеження в роботі закладів культури внесли свої корективи і в роботу бібліотечних закладів Зіньківської ЦБС.
    Та пандемія стала тим викликом для книгозбірень Зіньківщини, який не призвів до краху системи, а навпаки змотивував бібліотечних працівників знаходити нові форми обслуговування користувачів та популяризації читання. Ми навчилися презентувати роботу бібліотек у мережі Фейсбук – на сторінках книгозбірень та особистих сторінках бібліотекарів, більш вагомо наповнювати контент власних блогів та сайту Зіньківської ЦБС. Набула популярності така форма популяризації літератури, талантів наших місцевих майстрів як оформлення літературних, мистецьких, фотовітрин у вікнах бібліотек.
    Звичайно, робота бібліотечної системи не була б такою плідною та насиченою без підтримки органів влади - Зіньківської райдержадміністрації, районної, міської та сільських рад, депутатського корпусу району, сектору культури, молоді та спорту Зіньківської райдержадміністрації. Ми вдячні кожному з них за надану можливість забезпечувати якісне бібліотечне обслуговування для наших користувачів.
    Щороку бібліотечні заклади Зіньківської ЦБС приймають активну участь в міських, районних, обласних та Всеукраїнських конкурсах. Плідними здобутками радує бібліотечну спільноту краю і 2020 рік.
    Переможцями щорічного районного відбіркового етапу обласного конкурсу «Найкращий читач Полтавщини» стали юні читайлики Зіньківської РДБ, Великопавлівської, Власівської, Дейкалівської, Бірківської бібліотек.
    Переможцем обласного конкурсу «Читання зі знаком якості» стала користувачка Зіньківської ЦРБ Літвішко Світлана з конкурсною роботою «Читати – це модно, завжди і де завгодно» (співавтори проекту - бібліотекарі Зіньківської ЦРБ Ольга Житник та Віталій Крохмаль).
    Перше місце в обласному дитячому поетичному конкурсі «Бібліотека, я і книга» здобув вірш користувачки Великопавлівської бібліотеки-філії Трикоз Олександри (зав. бібліотекою Тетяна Терятник та бібліотекар Аліна Церковна), друге місце в цьому ж конкурсі отримала поезія користувачки Бобрівницької сільської бібліотеки Хабалової Анастасії (зав. бібліотекою Юлія Гавриш).
    Переможцями Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули» стали Косенко Владислав (Зіньківська РДБ, в.о. завідувача бібліотеки Лариса Верьовка), Сухорада Анна (Бобрівницька б/ф, зав. бібліотеки Юлія Гавриш) та Худенко Роксолана (Кирило-Ганнівська б/ф, бібліотекар Надія Білик).
    Колісник Анастасія, користувачка Зіньківської ЦРБ, стала одним з переможців Міжнародного дитячого конкурсу-єднання «На одній хвилі», ще одна активна користувачка районної бібліотеки для дітей Великодня Олеся зайняла почесне третє місце в обласному дитячому конкурсі «Лідер читання».
    Хочу відмітити кращих бібліотекарів, які працюють з високим професіоналізмом, безліччю ідей щодо покращення роботи бібліотек - це бібліотекарі Зіньківської центральної районної бібліотеки, районної бібліотеки для дітей, сільські бібліотекарі – Ніна Немченко (Лютенськобудищанська), Надія Хоменко (Власівська), Ганна Бублик (Покровська), Любов Мулюн (Волошківська), Юлія Гавриш (Бобрівницька б/ф), Юлія Строган (Човно-Федорівська), Тетяна Тетерятник та Аліна Церковна (Великопавлівська), Світлана Косяк (Першотравнева), Валентина Дахно (Проценківська), Олександра Влох (Шилівська бібліотека).
    Висловлюю всім вам, шановні колеги, слова щирої вдячності за віданність улюбленій справі, неспокій ваших душ у пошуку кращого для своїх користувачів, за ваші неоціненні зусилля у вихованні підростаючого покоління справжніми патріотами рідного краю та своєї держави. Слова особливої подяки та шани складаю ветеранам бібліотечної галузі, тим, хто стояв біля її витоків, розбудовував та формував бібліотечний простір Зіньківщини!
    Дорогі мої колеги, користувачі, друзі бібліотек! Бажаю всім вам з оптимізмом дивитися у майбутнє, вірити, що не зважаючи на стрімкий розвиток інтернет-технологій, жива книга, друковане слово завжди знайдуть свого читача.
    Миру, достатку вам і вашим родинам, цікавих книг та зустрічей в бібліопросторі!

З повагою,

 директор Зіньківської ЦБС Наталя Тоцька.

Немає коментарів:

Дописати коментар