четвер, 19 грудня 2019 р.

Фольклорні посиденьки «Краплинка народної мудрості»


В народній мудрості – чарівна сила,
Вона виховує людей і вчить.
В словах великий зміст і дужі крила.
Народ як скаже, нібито зав᾽яже,
І блідо виглядає слово враже,
Та й перед мудрістю зникає мить. 
Пізнати історію рідної України нам допомагають чудові джерела  нев᾽янучої творчості нашого народу.  Мелодійні пісні та думи, барвисті коломийки та ліричні хороводи, народні притчі, прислів᾽я, приказки, загадки,скоромовки… Вони є пам᾽яттю народу, бо за ними стоїть авторитет поколінь. У кожному слові  -  краплинка народної мудрості і великий життєвий досвід.                                                  
                                                         
В читальному залі центральної районної бібліотеки для членів клубу «Пані Позитив» та користувачів бібліотеки були проведені фольклорні посиденьки «Краплинка народної мудрості». 

       З привітальними словами до гостей звернулася бібліотекар Валентина Зеленська. Вона ж розповіла про звичаї та традиції свят на Полтавщи  ні, ознайомила з народною мудрістю – фольклором. Розповіла про те, як увійшов в історію, жив і творив подвиги святитель Миколай.         
  
 Кожний з присутніх на заході зміг доторкнутися до минувшини, поринути у атмосферу загадкових зимових свят, відчути красу та поезію давніх обрядів, висловити щирі побажання один одному на рік прийдешній. 

На святі звучали колядки, щедрівки, веснянки, чарівні українські пісні. До уваги присутніх була представлена викладка літератури «Обереги нашого народу».  


Немає коментарів:

Дописати коментар