четвер, 16 травня 2019 р.

Пізнавальне євроасорті «На глобусі – Європа».


Куточків різних на землі багато
Європа серед них – найкраща над усім,
Бо саме тут нас народила мати!
Європа – наш великий спільний дім!

18 травня наша країна святкуватиме День Європи. Це свято відзначається в країнах Європейського Союзу, а також офіційно в Україні щороку, у третю суботу травня з 2003 року. Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи.
Наш народ із його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце. 

Щоб відзначити День Європи в читальний зал центральної районної бібліотеки були запрошені учні 9-го класу школи №1 на цікаве, пізнавальне євроасорті «На глобусі – Європа».

Бібліотекарі Валентина Зеленська  та Ольга Бєдоєва запропонували безліч цікавих фактів про такі країни Євросоюзу, як Польща, Чехія, Греція, Великобританія, Німеччина, Франція , Іспанія, Данія та ін. та доповнили їх відео-презентаціями. Мандруючи глобусом крізь сітку меридіанів і паралелей старшокласники відкрили для себе широкий, розмаїтий, яскравий образ світу. Слухали Гімн ЄС, дізналися багато про Європейські країни, історію створення та особливості в Європейському Союзі. А свої знання про ЄС запрошені закріпили вікториною «Що я знаю про Європейський Союз». До уваги користувачів бібліотеки була представлена викладка літератури «Європейський вибір України».

 Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас.


Немає коментарів:

Дописати коментар