середу, 8 травня 2019 р.

Пам’ятати, щоб жити – 1939-1945


Памятати, щоб жити – 1939-1945

Патріотичний десант

До Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги наднацизмом у Другій Світовій війні бібліотекарями Зіньківської ЦРБ спільно з вчителем історії Пастернак Ніною Миколаївною було проведено партіотичний десант до кімнати бойової слави, яка діє при опорному закладі «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №1».

         Під час екскурсії, проведеної Ніною Миколаївною, учні 8-Б класу, учасники заходу, доторкнулися серцем до трагічних сторінок Другої світової війни та переглянули експонати, присвячені зіньківчанам-землякам, воїнам сучасної війни на Сході України.


         Бібліографом бібліотеки Миколою Гриценком під час заходу було проведено бібліографічний огляд літератури «В серцях і книгах память про війну».
 

         Завершився патріотичний десант вшануванням пам’яті загиблого в Дебальцево воїна-земляка Миколи Ряскова,  біля меморіальної дошки, встановленої на фасаді школи, та покладанням квітів до пам’ятника юному земляку-підпільнику Саші Саранчі, символічно поєднавши героїв Другої світової та сучасної війни за незалежність та територіальну цілісність нашої держави.
Друга світова… Її не викреслити з памяті ветеранів, які пережили шалені атаки, тяжкі поранення, відчули солодкий смак Перемоги. Память про цю війну – це важка, болісна память тих, хто вистояв і вижив у тій страшній борні.
Боротьба за незалежність України продовжується і сьогодні – йде війна на Сході України. Виконувати військову присягу доводиться сотням українських солдатів, які свідомо роблять свій вибір, захищаючи незалежність своєї країни. У кожного з них своя історія, свій шлях боротьби. Вони є прикладом мужності, сміливості, честі і совісті для кожного з нас.

Щоб вшанувати героїв Другої світової війни та зіньківчан – учасників АТО до читального залу районної бібліотеки для дорослих на реквієм пам’яті «Пам’ятати, щоб жити» зібралися представники районної та міської рад ветеранів, районного військкомату, учасники АТО, волонтери, учні та вчителі Зіньківської СШ №2, користувачі бібліотеки.


Завідувач відділу обслуговування ЦРБ Лідія Колоша та бібліотекар Ольга Бєдоєва розповіли учасникам заходу про нелегкий шлях воїна-визволителя війни 1939-1945-го та сучасних захисників українських кордонів.

Запрошені гості – заступник військового комісара Зіньківського райвійськкомату Юрій Фенько, голова районної ради ветеранів Володимир Прислонський, учасники АТО – Юрій Алфьоров та Роман Левошко, волонтер, голова літературно-мистецького об’єднання «Свічадо» Ганна Литовець-Гайдаш звернулися до молодих зіньківчан з настановою бути вірними своїй Батьківщині, своєму народу.
 

 Не забувати про ветеранів і учасників Другої світової війни та сучасних героїв.
 

Власними поетичними рядками про память серця поділилися на реквіємі Володимир Прислонський та Ганна Литовець-Гайдаш, лист солдату АТО «Дякую за тебе», написаний випускницею ЗСШ № 1 Іриною Третяк зачитала учениця цієї ж школи Конотоп Софія.


Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх полеглих на фронтах Другої світової війни та героїв АТО – зіньківчан Вадима Мерінця, Віталія Кузьменка, Івана Матвієвського, Миколи Ряскова, Романа Яковця.
 

Після завершення заходу всі учасники поклали квіти до Меморіалу Вічної Слави та памятного знаку загиблим учасникам війни на Сході України.

Немає коментарів:

Дописати коментар