середу, 30 січня 2019 р.

Інформаційний гід «Правовий статус 14-літніх осіб»



          Чергове засідання клубу «Феміда»  при Зіньківській ЦРБ було присвячене правовому статусу тих, кому виповнилося 14 років


В ході засідання заступник начальника відділу  «Зіньківське бюро правової допомоги» Другого Полтавського МЦ з надання безоплатної правової допомоги Катерина Суконько ознайомила членів клубу із  правами і обов’язками неповнолітніх.

   Група правознавців, учнів 9-Б класу Зіньківської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів №2, Яненко Руслан, Літвішко Світлана, Лобач Кирил, Хмілевська Вікторія, Джувага Ангеліна, Северин Ірина (учитель права Володимир Чикало), вчились аналізувати  правові ситуації, зокрема, з питань праці неповнолітніх та болючої на разі теми – дитячого булінгу.
 


Доповненням до виступів членів клубу став перегляд відеороликів «Маєш право. Особливості праці неповнолітніх» та «Твоє право. Відповідальність за булінг». Відчувалось, що діти мають достатній рівень знань з правознавства, вміють логічно мислити, відстоювати свою думку. Їхні відповіді доповнювала Катерина Суконько 

             Завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Лідія Колоша, в ході проведення заняття в клубі, звернула увагу присутніх на книжкову  виставку «Права і обов’язки громадян України».

          З метою правової освіти учням були представлені правові буклети «Твої права – твій надійний захист» (Правові орієнтири для кожної дитини) від Катерини Суконьки та  вебліографічний список «Право – для всіх!», підготовлений бібліографом ЦРБ Миколою Гриценком та бібліотекарем Інтернет-пункту бібліотеки Віталієм Крохмалем.

Немає коментарів:

Дописати коментар