середу, 17 січня 2018 р.

День Соборності України

Україно, соборна  державо,
Сонценосна колиска моя
Ще не вмерла й не вмре твоя слава,
Завойована в чесних боях.

22 січня 2018 року Україна урочисто відзначає  99-ту річницю ухвалення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в єдину державу. Ця подія увійшла в історію, як День Соборності  України, що уособлює віковічні прагнення нашого народу до обʼєднаності, цілісності та неподільності.                                                                                                 День 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності України.                                                                                        Утворення незалежної  Української держави в 1991 році знаменувало початок якісно нового етапу в утвердженні суверенітету і соборності українських земель. День Соборності України почали відзначати  на державному рівні з 1999 року, коли був підписаний відповідний Указ Президента України.   

 Для того , щоб довести  до користувачів бібліотеки всю значимість та важливість цього свята в центральній  районній бібліотеці для дорослих  м.Зінькова в інтернет-пункті був проведений  бібліоперфоманс «Українці єднаймося!». 

 Бібліотекар ЦРБ В.Зеленська провела учасників заходу історичними стежками утвердження соборної, єдиної України, їм було запропоновано відео перегляд-хроноскоп цих подій, перегляд літератури «Соборна Україна- вічна та незалежна», звучали пісні про Україну.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар