четвер, 9 листопада 2017 р.

Актуальні запитання щодо пенсійної реформи в Україні

День інформації«Актуальні запитання щодо пенсійної реформи в Україні»


  В нашій державі розпочалися масштабні реформи, зокрема, депутати проголосували за старт освітньої, медичної, пенсійної реформи. І щоб користувачі та жителі району не залишалися сам на сам з численними запитаннями щодо тієї чи іншої галузі нашого спільного існування, районною бібліотекою для дорослих започатковано цикл масових заходів «Державні реформи в Україні», метою яких є проведення роз’яснювальної роботи щодо реформаційних змін у суспільстві із залученням відповідних спеціалістів.
Питання пенсійного забезпечення актуальні для всіх українців, в тому числі і для наших зіньківчан. Більшість з них чекали на перерахунки пенсій. В них виникло багато запитань. В рамках вищезазначеного циклу заходів для користувачів бібліотеки, жителів міста працівниками  Зіньківської центральної районної бібліотеки імені В.Г.Короленка було проведено День інформації  «Актуальні запитання щодо пенсійної реформи в Україні».
 

     На захід були запрошені заступник начальника Гадяцького об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області  Наталя Бойко та завідувач сектору обслуговування громадян Ірина Кулініч. Вони розповіли про зміни та новації в пенсійному забезпеченні населення України, зупинились  на пенсійних нюансах. А потім  дали відповіді на запитання: які документи необхідні для оформлення на пенсію, чим відрізняється трудовий від страхового стажу, чи збереглися пільгові пенсії для певних категорій громадян, які виплати отримуватимуть ті, хто не набув права на пенсію, яким буде мінімальний розмір пенсії за віком, чи зможуть українці, які працюють за кордоном по досягненню пенсійного віку , отримати пенсію в Україні та багато інших.

Фахівці запропонували всім бажаючим зареєструватися на веб-порталі, де в електронному режимі можна отримати консультацію щодо процедури призначення пенсій, перевірити свій страховий стаж, відстежити відрахування в Пенсійний фонд із вашої заробітної плати та ін.
Особливу увагу працівники Пенсійного фонду звернули на перевірку самими громадянами правильності  заповнення їхніх документів, зокрема, паспорті, свідоцтві про народження, документах про освіту, які потрібні для оформлення пенсії, адже деколи навіть одна неправильно вписана літера в імені чи прізвищі застрахованої особи може спричинити масу проблем.
         Учасники заходу мали змогу ознайомитися із переглядом літератури «Новації пенсійної реформи».




Немає коментарів:

Дописати коментар