четвер, 30 листопада 2017 р.

І собі й людям на втіху

Салон «Світ рукотворного дива»
Майстер – клас «І собі й людям на втіху»

        Ллються коси, як ранкові роси,
          В ланцюгах срібляться золотих.
Що є краще за дівочі коси
І троянди, вплетені у них?

Нещодавно в регіональному центрі професійно-технічної освіти бібліотекарі Зіньківської центральної районної бібліотеки разом з майстрами та учнями цього закладу провели майстер – клас сучасних технік плетіння «І собі й людям на втіху».   

 

 Бібліотекарі Тетяна Жук та Лариса Криштопа розповіли для  присутніх заходу   учнів регіонального центру професійно-технічної освіти, запрошених учнів 10-х, 11-х класів ЗСШ № 2, про старовинні та сучасні  зачіски, про красу дівочої коси, пов’язану з народними прикметами в українському побуті, про стильні зачіски сьогодення… і взагалі про дівочу красу.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи регіонального центру професійно-технічної освіти Бударова Л. розповіла про історію виникнення закладу, про робітничі професії, за якими заклад готує спеціалістів: перукарів, манікюрників; кравців, закрійників; лісників, єгерів; мулярів, штукатурів; лицювальників, плиточників; кухарів, кондитерів та інших.

Саме про професію - перукар (перукар-модельєр), манікюрник, розповіла  майстер виробничого навчання Свириденко О. З сучасною технікою плетіння кіс та використання канелону, олівця, та коси з п’яти пасом  повела свою розповідь майстер виробничого навчання Абрамова О.  

Для учасників заходу, учнями регіонального центру професійно-технічної освіти:  Вовк Н., Сергою А., Скрипник І., Їжаченко К., Коростіленко В., Залізняк Д. було продемонстровано дефіле моделей з елементами сучасних зачісок плетіння.  
   

 З великим захватом учні ЗСШ № 2  Семенов А., Чиж С., Турчин Ю., Саранча В., Рибальченко А. взяли участь у майстер - класі «І собі й людям на втіху»,  відтворивши неповторну красу сучасних зачісок, провели для них майстри виробничого навчання Свириденко А., Абрамова О., учні закладу Вовк Я., Їжаченко К. 

 

  


В моді завжди існували певні закони, але є одна азбучна істина -  мода модою, якою б вона не була, але зачіску й стиль кожна людина може підібрати індивідуально. Тож ведучі побажали учасникам заходу завжди виглядати модно, стильно і відчувати від цього велику насолоду.  
                                        

Немає коментарів:

Дописати коментар