середу, 17 травня 2017 р.

Тиждень безпеки дорожнього руху

Тиждень  безпеки дорожнього руху

            Безпечна поведінка і незнання особливостей дорожнього руху  можуть стати причиною нещасть чи навіть трагедій. Тому Зіньківська ЦРБ спільно із Зіньківським ПТУ №25 та Зіньківським відділенням поліції включились у проведення Тижня безпеки дорожнього руху. Були організовані перегляди літератури «Дотримуйся правил дорожнього руху», «Перевір себе».

            Запросили на зустріч із читачами бібліотеки інспектора дорожнього руху Зіньківського відділення поліції Олександра Мелашенка, який акцентував увагу присутніх на тому, що  ДТП виникають  з вини пішоходів, водіїв транспортних засобів та через недотримання  Правил дорожнього руху. Він познайомив присутніх  із штрафами за порушення їзди на скутерех без прав та порушенням правил руху по вулицях міста.

      Учні  ПТУ № 25 прийняли участь у грі «Знай та вивчай правила дорожнього руху», яку провела  завідуюча відділом обслуговування Зіньківської ЦРБ  Лідія Колоша. Між двома командами гравці пройшов конкус «Мозковий штурм», гра «Дорожні знаки». Гра захопила учнів.  Постійний читач бібліотеки Шеберєв Владислав швидко давав  відповіді  щодо заборонних дорожних знаків. 

            Фесюк Анатолій, який хоче мати права  водія, теж не відставав від свого ровесника і розповідав, які це інформаційно-вказівні знаки.  Залізняк Вадим, Новожилова Каріна  розповідали про знак «Пішохідний перехід»

            Залізняк Діана, Вовк  Яна та інші висловлювали  свою думку щодо умов безпечного переходу дороги.  У грі «Крокодил» за допомогою жестів, міміки, рухів, без жодного звуку  показували, як їде велосипедист, мотоцикліст, як  діє  регулювальник.
             Гра  показала, що обов’язок кожного громадянина України дотримуватись  Правил дорожнього руху, не порушувати їх, щоб не створювати аварійну ситуацію, не отримувати травм і бути здоровим і щасливим.

     В пункті вільного доступу до Інтернету учні переглянули короткометражний фільм «Павук», який підготував бібліотекар Віталій Крохмаль, де добре показано, як і пасажир може стати причиною дорожньо – транспортної пригоди.  Необдумані  дії, жарти молодого чоловіка привели до трагедії, якої б могло і не бути.

          Юнаки та дівчата побували в центрі міста, де стоїть світлофор, і стали учасниками дорожнього руху міста, підтвердивши своє бажання дотримуватись  Правила дорожнього руху,  вести себе обережно на дорогах міста, бути уважними,  зосередженими, переходити вулиці  у визначених місцях.


Немає коментарів:

Дописати коментар