пʼятницю, 5 травня 2017 р.

Акція "Ще довго пам’яттю болітиме війна"

 Ще довго пам’яттю болітиме війна
(до Дня пам’яті та примирення і 72 –ї річниці перемоги у Другій світовій війні)

     Всім хто вистояв та переміг у кривавій війні, всім, хто приніс звільнення народам Європи від нацизму була присвячена  акція «Ще довго пам’яттю болітиме війна», проведена працівниками Зіньківської ЦРБ та РДБ на майданчику біля районної бібліотеки.
 

Акція проходила за підтримки Зіньківської міської ради,  районної та міської рад ветеранів, управління праці та соціального захисту населення Зіньківської РДА, районного народного  історичного музею,  РБК, дитячої музичної школи, загальноосвітніх шкіл міста, Зіньківського аграрного ліцею, поетів-краян.

З програмою акції присутніх ознайомила директор Зіньківської ЦБС Наталя Тоцька, а ведучі заходу -  Лідія Колоша та Ольга Бєдоєва звернули увагу присутніх на книжкову виставку-експозицію «Перемога єднає країни і людей та фотовиставку Василя Чепіля «Подвиг зіньківчан – незабутній!», зазначивши, що звертаючись до історії тих кривавих подій, ми черпаємо сили з джерел стійкості і нескореності, мужності і героїзму, щоб сказати батькам: горді вашим подвигом, щоб сказати синам і внукам: пам’ятайте!

       Доторкнутися серцем і душею до поезії краян, присвяченій героям Другої світової війни,  дав можливість поетичний вернісаж «Я вклоняюсь доземно, солдате…», в якому взяли участь  поети – краяни Володимир Прислонський, Ганна Яремко – Запорожець, Ганна Литловець – Гайдаш.
 

          З  відчуттям гордості  за нескорених фашистами сестер – українок, читала «Легенду про трьох сестер» учениця Зіньківської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів №2 Лідія Бєдюх.

         Хатильова Каріна, учениця Зіньківського Аграрного ліцею   у  вірші
 «Мати»  висловила  заклик всіх матерів України берегти мир, щоб вони не втрачали своїх дочок та синів, дружини – чоловіків, діти – батьків .  

      Музика, яка линула на фронтах  війни у хвилини перепочинку, звучала і сьогодні – це вальс « Амурські хвилі» у виконанні учня Зіньківської дитячої музичної школи Кондратенка Артема.

         На виставці – інсталяції  всі бажаючі мали  можливість побачити унікальні фронтові листи наших земляків, які завдяки зусиллям директора Зіньківського народного історичного музею Віктора Литуса доносять до сьогоднішніх поколінь гірку правду страшної війни.  А учнями пошукового загону «Пам’ять» ЗСШ № 2 Вікторією Рак та Володимиром Юхименком були зачитані уривки з листів воїнів-фронтовиків, які зберігаються у Меморіальному комплексі «Національний музей історії України у Другій світовій війні».

    Знання основних подій історії Другої світової війни виявили учасники акції, взявши участь  в інтелектуальній вікторині «Перемога буде за нами!»Що? Де? Коли?».
         У своїх зверненнях до молоді міста та присутніх учасників акції  Володимир Омельченко, дитина війни, автор книги «Школою здружені» та заступник міського голови Геннадій Хорошун закликали всіх пам’ятати уроки історії, берегти мир, висловили сподівання на якнайшвидше закінчення війни на Сході України, війни, яка вкотре, окроплює українську землю кров’ю, поздоровили всіх з наступаючими святами – Днем пам’яті та примирення та 72-ю річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
 



         В ретро-кінозалі Інтернет-пункту ЦРБ було представлено кінофільм  «Балада про солдата», а за допомоги бібліотекарів дитячої районної бібліотеки Чуб Валентини, Мирошніченко Валентини, активної читачки бібліотеки Ангеліни Давидко та її бабусі Людмили Вікторівни,  бажаючі на майстер-класі «Маки пам’яті» навчилися виготовляти  маки з кольорових стрічок.

Немає коментарів:

Дописати коментар