пʼятницю, 27 грудня 2013 р.

Гра-конкурс «Щедрували щедрівку»

Гра-конкурс «Щедрували щедрівку»



         Щедрівки – твори світського призначення. Вони відбивали настрої і бажання простого народу, будили його уяву про краще життя, зачаровували слухачів щедрістю й поезією слова. Цим вони забезпечили собі довге життя й популярність.
         З початком свята Нового року аж до Водохреща Україна щедро величає піснею людину, її працьовитість, честь, порядність.

         Нещодавно в районній бібліотеці для дорослих, для учнів 10-А класу ЗСШ №1, було проведено гру-конкурс «Щедрувала щедрівка». Неабияку активність у різдвяній вікторині проявили Пишненко Віталій, Калініченко Ілона, Тоцька Вікторія.

         Щедрівки це свято всієї родини, щедрівками вітали рідних та хрещених. Весело та активно пройшов конкурс «Щедрівки моєї родини», в якому учні Підлісна Юлія, Глушенко Олексій, Кирзинко Таня згадали щедрівки яких їх навчили бабусі та мами. 

Неперевершена щедрівка у формі «Бітбоксу» прозвучала у виконанні хлопчачого гурту Калашного Тараса, Трихліба Антона, Глушенка Олексія, Горбатенка Сергія, Пишненка Віталія, Теряника Олександра, неабияку майстерність проявили і дівчата у конкурсі-марафоні новорічних щедрівок Новак Валерії, Тоцької Вікторії, Калініченко Ілони, Кирзинко Тетяни, Підлісної Юлії та грі-аукціоні знавців українських щедрівок.

         Щедрівники у своїх щедрівках славили господаря та бажали добробуту, який в свою чергу обдаровував їх гостинцями. Пожвавлено відповідали на питання гри «Дарунки господаря», згадавши що таке «Сластьони», «Шпундра» та український талісман.



         Учні 10-А класу Олексенко Таня, Кирзинко Таня, Новак Валерія, Горбатенко Сергій, Пишненко Віталій, Теряник Саша взяли участь у різдвяному вертепі. Вони привітали учасників вечора з Новим роком та різдвяними святами веселим дійством та щедрівкою. А вечір наш продовжився за святковим тортом та цукерками з чаєм. Жоден з учасників вечора не залишився без подарунка. А спонсорами нашого вечорами були сектор у справах сім’ї, молоді та спорту РДА та директор ПП “Артеміда». 

Немає коментарів:

Дописати коментар