вівторок, 10 грудня 2013 р.

«Право на працю: як ми це розуміємо?»

«Право на працю: як ми це розуміємо?»

Тренінг


       

          В День прав людини в читальному залі районної бібліотеки пройшов тренінг на тему: «Право на працю: як ми це розуміємо?» серед учнів 9-А та 10-Б Зіньківської спеціалізованої школи №1 (учитель історії та права Петренко Світлана Михайлівна). Мета тренінгу: навчити його учасників працювати в команді, розв’язувати правові ситуації, знати закони України про працю, логічно мислити і узагальнювати юридичні факти.

         Працівники бібліотеки Колоша Л.М. та Жук Т.Ю. провели гру «Оцініть ситуацію». Діти: Плахтюк Вікторія, Бутенко Анастасія, Чемерис Валентина, Ярмола Ірина, Третяк Ірина, Пазинич Зоя, Нос Валентин, Нечаєв Максим, Тищенко Ярослав учились аналізувати правові ситуації  і робити свої висновки на основі набутих у школі знань. Гра «Ланцюжок фактів» змусила дітей попрацювати із Кодексом законів про працю України, щоб знайти статтю закону, в якій говориться про трудову книжку та трудовий договір. Діти активно обговорювали причини, через які їх ровесники намагаються влаштуватися на роботу і проблеми, які виникають при влаштуванні неповнолітніх  на роботу. Про роботу центру зайнятості по працевлаштуванню молодих людей змістовно розповіла головний спеціаліст Татаріна Галина Олексіївна.

У пункті вільного доступу до Інтернету учасники тренінгу  переглянули буктрейлер на книгу «Трудове право України у запитаннях і відповідях», який підготував інженер-програміст Крохмаль Віталій Олександрович. Кожен із учасників цього заходу отримав пам’ятку «Хочеш знати більше з трудового права - відвідай сайти Інтернету».

Як підсумок тренінгу – анкетування під назвою «Що я знаю про своє право на працю?»


Спонсором заходу виступив сектор у справах сім’ї, молоді і спорту РДА (завідувач Шишкін Олексій Володимирович).  

Немає коментарів:

Дописати коментар