вівторок, 2 липня 2024 р.

Цифрова освіта у бібліотеках Зіньківської громади.

                 

У Зіньківській публічній бібліотеці  та бібліотеках – філіях діють ХАБи цифрової освіти, де навчають і консультують з питань цифрової грамотності.  Усі охочі можуть навчитися користуватися смартфоном, комп ютером, інтернетом та основними онлайн – сервісами, а також дізнатися про свій рівень цифрової освіти.

            Заняття проводять координатори Хабу  цифрової освіти Ольга Житник, Лариса Криштопа, Юлія Гавриш та Олександра Влох  які брали участь у тижневих спеціалізованих тренінгах від регіонального тренінгового центру для бібліотекарів.

            Діяльність Хабів цифрової освіти на базі бібліотек підсилюється проєктом» Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти», що впроваджується в усіх областях України. Його реалізує ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах « Проєкту підтримки Дія», за фінансуванням Швеції та у співпраці з Міністерством цифрової трансформації. Проєкт покликаний допомогти фахівцям бібліотек створити ХАБ цифрової освіти.

            Це вже другий етап спільної роботи партнерів над підвищенням інституційної спроможності бібліотек – Хабів країни. Минулого року ВГО Українська бібліотечна асоціація,( UNDP) та Швеція у співпраці з Мінцифрою реалізували  аналогічний проєкт у 12 областях країни. Зокрема, розробили посібник « Бібліотеки – Хаби цифрової освіти», він покликаний допомогти організувати ефективну діяльність Хаба цифрової освіти у бібліотеці.

            Рініше Мінцифра за підтримки UNDP в Україні та Швеції розробили онлайн – курс « Базові цифрові навички для людей елегантного віку» для платформи « Дія.Освіта». Ві н спеціально створений, щоб допомогти людям старшого віку навчитися користуватися смартфоном та електронними послугами.

            Запрошуємо всіх бажаючих пройти навчання і освоїти навички з цифрової грамотності.