середу, 5 червня 2019 р.

Нарада бібліотечних працівників "Сільська бібліотека у сучасному форматі: професійні ідеї та задоволення потреб користувачів"



Питанню професійних ідей та задоволенню потреб користувачів сільських бібліотек на сучасному етапі була присвячена чергова нарада бібліотечних працівників району, що відбулася 5 червня 2019 року.
Директор ЦБС Наталя Тоцька у своєму виступі наголосила, що бібліотеки повинні швидко адаптуватися до змін у суспільстві, до потреб користувачів, їхніх запитів і уподобань. Цьому сприяють професійний рівень працівника, технічне оснащення бібліотеки, наповнення фондів новими документами, популяризація своєї діяльності в інформаційному просторі.


Про те, як пройшла підписка періодичних видань на ІІ півріччя 2019 року та надходження документів до бібліотек за державними програмами, залучення позабюджетних коштів присутніх проінформувала завідуюча відділом комплектування і обробки літератури ЦРБ Віра Твердохліб.

Досвідом роботи щодо розширення задоволення різноманітних запитів користувачів у зв’язку з впровадженням сучасних інформаційних технологій, Інтернету поділилися: Юлія Гавриш, завідуюча Бобрівницькою бібліотекою-філією та Ганна Бублик, бібліотекар Покровської бібліотеки-філії.
 

Обидві бібліотеки є інформаційною базою для жителів, завдяки технічному оснащенню використовують інноваційні форми роботи. У Бобрівнику раз на місяць користувачі мають змогу проконсультуватися у головного спеціаліста Зіньківського бюро правової допомоги. Двічі на місяць у бібліотеці проводять прийом громадян сільський голова, секретар сільської ради, сільські депутати та спеціаліст по земельних ресурсах.
У Покровській бібліотеці Інтернет працює з кінця 2018 року. Набув широкої популярності. За відсутності комп’ютерного класу у школі вчителі часто проводять тут уроки, діти готують реферати, домашні завдання. Бібліотека знаходиться в приміщенні сільської ради, тут же і ФАП, поруч школа, дитсадок – тут завжди людно!
Повідомлення про зміни в квартальних інформаціях бібліотеки та при складанні планів і звітів за рік у розділі «Інформаційна та бібліографічна діяльність» зробила завідуюча завідуюча методично-бібліографічним відділом З. Максименко.
Інформацію про відвідини виставки-ярмарку «ПОШУК» в ПОУНБ ім. І.П. Котляревського надала бібліотекар юнацького абонементу ЦРБ Ольга Бедоєва.

Немає коментарів:

Дописати коментар