пʼятницю, 15 березня 2019 р.

Люблю тебе, мій Зіньківський краю


Люблю тебе, мій Зіньківський краю
Вечір – зустріч
Щедра земля зіньківська на талановитих людей, серед них письменники та поети, досліджувачі далекої Антарктиди та знані лікарі, майстри народних ремесел та самодіяльні аматори сцени, всіх і не злічити.

         І ось цього року відсвяткувала свій 70-річний ювілей ще одна наша талановита землячка - заслужений журналіст України, поетеса, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, лауреат премії імені Петра Артеменка та Симона Петлюри, а також Міжнародного рейтингу «Золота фортуна» Ганна Іванівна Дениско (Антипович), яка народилася в селі Загрунівка Зіньківського району.

         На зустріч з цією шанованою жінкою, яка завітала до нас з Полтави, де нині вона мешкає, до читального залу районної бібліотеки завітали Зіньківський міський голова Сергій Максименко, учні та вчителі міських шкіл, самодіяльні поети Зіньківщини, бібліотекарі, земляки Ганни Іванівни із Загрунівки та Бірок, користувачі бібліотеки.  

За давньою вкраїнською традицією Ганну Іванівну хлібом-сіллю зустріли юні бірківчани, які також завітали на зустріч, адже у широкий світ знана журналістка випустилася саме з Бірківської школи.

         Тепло та щиро привітав гостю міський голова, подарувавши їй на згадку збірочку віршів поетів Зіньківщини, яка лише нещодавно вийшла з друку, та «Книгу скорботи  Зіньківщини», до випуску якої в свій час долучилися і сам Сергій Максименко, і Ганна Дениско.

         Зі шляхами становлення та творчого зростання майбутнього журналіста присутніх знайомили завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Лідія Колоша та бібліотекар ЦРБ Ольга Бєдоєва.

Їхні розповіді Ганна Іванівна постійно доповнювала власними спогадами, ділилася з молоддю думками про вибір професійного шляху, розповіла про свою участь у боротьбі за становлення незалежної України, адже гостя зустрічі була безпосереднім учасником Помаранчевої та Революції Гідності.
Роки шкільної юності разом з Ганною Дениско пригадав її однокласник Олександр Обора.

Приємною несподіванкою для Ганни Іванівни став подарунок від директора Бірківської школи Валенитни Дроздової – оригінал шкільного твору Ганни Дениско «Шумлять тополі», з написання якого і почалася майбутня журналістська кар’єра авторки. А бібліотекар Загрунівської б/ф Людмила Подоба доповнила шкільний подарунок фотографією саме цих тополь, які і зараз переспівом вітру в кронах нагадують Ганні Іванівні про рідний край.
 

А потім були подарунки та теплі слова вітань на адресу  краянки від вчителів-пенсіонерів с.Бірки -  Надії Снісаренко та Тетяни Петруненко, вчителя української мови та літератури  Зіньківської СШ І-ІІІ ст. №1 Світлани Козаченко, голови літературно-мистецького об’єднання  Зіньківщини «Свічадо» Ганни Литовець-Гайдаш,  користувача нашої бібліотеки Івана Чумака, її земляка Володимира Пазименка.
 

 

На завершення зустрічі Ганна Іванівна подарувала Зіньківській ЦРБ свої книги.
До уваги присутніх на зустрічі була представлена книжкова виставка «Мій вибір – тримати плацдарм свободи».


Немає коментарів:

Дописати коментар