понеділок, 30 січня 2017 р.

« Згадаймо юність, що горіла в Крутах».

Година спілкування
         « Згадаймо юність, що горіла в Крутах».
В народі кажуть: « Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього». І це дійсно так, бо так само як дерево тримається на землі своїм корінням, так і людина тримається на землі своїм минулим. Багатовікова історія українського народу це насамперед літопис життя і смерті народу – великомученика, у долі якого було досить лиха…Майже кожне століття, як свідчать давні джерела,   розпочате голодними роками, наслідками епідемій, спустошливими війнами. Людина має пам ятати звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову культуру.

         28 січня в читальному залі районної бібліотеки для дорослих зібралися користувачі різного віку, щоб вшанувати пам ять тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави. 300 хлопчиків, майже дітей, пішли в безсмертя прямо зі студентської лабораторії чи шкільного класу. Ведуча заходу бібліотекар Ольга Бєдоєва сухими словами історичних документів, полум яними рядками поезії, зворушливою музикою пісні розповіла присутнім читачам про подвиг героїв, що впали в страшному бою під Крутами. Лише 300 українських юнаків – добровольців виступили на захист Української Народної Республіки і прийняли на засніженому чернігівському полі нерівний бій з майже п ятитисячною армією більшовиків.
         А далі користувачі переглянули фільм « Лист без конверта» з циклу « Невідома Україна».

         Лейтмотивом заходу прозвучали слова про те, що в масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невелика, вона не є зразком воєнного мистецтва. Проте – це символ нескореного духу нашої нації. Адже подвиг українських юнаків, що своєю кров ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії символом національної честі.

Немає коментарів:

Дописати коментар