четвер, 11 червня 2015 р.

«Ти у серці моїм назавжди вишиванко чарівна»

«Ти у серці моїм назавжди вишиванко чарівна»
Салон народної творчості «Світ рукотворного дива»
В Зіньківській центральній районній бібліотеці продовжив свою роботу салон народної творчості «Світ рукотворного дива».

Директор ЦБС Тоцька Н.В. привітала учасників салону та запросила їх полинути в прекрасний світ народної вишивки, щоб дізнатися більше про українські традиції, обряди, культуру та історію.

 Ведучі заходу Жук Тетяна та Криштопа Лариса розповіли про один із народних оберегів -  українську сорочку. Поділилися з присутніми старовинними візерунками української вишитої сорочки, майстри народної творчості: Гапон Валентина, Некраш Надія, Приходько Віра, Хоменко Марія.


  На вечорі відбулося творче об’єднання двох поколінь – молодь перейняла досвід старшого покоління у майстерності вишивки, а учасники самодіяльного гуртка Оксана Рись, Павлюченко Луїза, Рябчун Ярослава, Педорченко Вікторія на чолі з керівником майстром народної творчості Приходько Вірою провели майстер-клас по виготовленню українського оберегу «ляльки-мотанки».


  Виготовлені учасниками обереги будуть передані волонтером отаманом Зіньківського куреня Радченко Анатолієм, який був присутній на заході нашим воїнам-землякам, що захищають  Схід нашої України.







 Нехай обереги з рідної землі оберігають їх, а тепло душі та любов з якою були зроблені ці обереги, принесуть скоріше повернення хлопців додому та мир на нашій землі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар