пʼятницю, 5 грудня 2014 р.

«Служити Україні – велика честь».

Нещодавно в Зіньківській центральній районній бібліотеці відбувся вечір до Дня Збройних Сил України «Служити Україні – велика честь». 
Сьогодні, як ніколи, Збройні Сили покликані охороняти та захищати територіальну цілісність, кордони та спокій нашого народу. Зі вступним словом виступила директор ЦБС Тоцька Н.В. Ведучі вечора Криштопа Л.І. та Жук Т.Ю. розповіли учням Аграрного ліцею про мужніх захисників, визволителів рідної землі на всіх етапах її історії та сьогодення.

 Нині йде неоголошена війна на Сході нашої країни. Вірність українському народу, готовність віддати життя за мир і спокій в Україні проявляють українські військові в рядах Збройних Сил України та добровольчих батальйонах. Про це розповів старший офіцер відділення комплектування Зіньківського райвійськкомату – капітан Чернявський Андрій Валерійович. Про службу в рядах батальйону «Полтава», до складу якого увійшли зіньківчанин, про надійне плече друзів, втрати бойових побратимів розповів Максим Глотов. Він нещодавно після тяжкого поранення повернувся додому.

Є небайдужі люди у нас, в Україні – це волонтери. Серед них – наша землячка Алла Свириденко. Самовіддано виконують свій патріотичний обов’язок волонтери – зіньківські козаки на чолі з отаманом Радченко А.П. у районі діє декілька волонтерських груп, які доставляють нашим військовим продукти і медикаменти. Координує ці групи благодійна організація «Фонд допомоги військовим Зіньківщини». Про діяльність Фонду розповів голова правління БО «Фонд допомоги військовим Зіньківщини» Пащенко Сергій.
 Ярослав Колісник – учасник Майдану – Революції Гідності розповів учням, як він разом із своїми співвітчизниками став на захист нашої країни від брутального ставлення та несправедливості, а зараз займається волонтерською діяльністю.
 Миру та злагоди побажали воїнам української армії та добровольчим батальйонам, молоді голова міської ради ветеранів Мурадян Сергій Сандронович та голова районної організації ветеранів Володимир Петрович Прислонський. Свої думки та хвилювання, надію та сподівання Володимир Прислонський, як самодіяльний автор чотирьох поетичних збірок, розповів у власних віршах.

Гості та запрошені почули розповідь про героїв-зіньківчан, котрі загинули, захищаючи кордони, єдність та суверенітет України: Івана Матвієвського, Вадима Мирінця, Віталія Кузьменка. Такі, як вони не вмирають, такі як вони будуть вічно жити в нашій пам’яті. Хвилиною мовчання учасники вечора пом’янули загиблих героїв. 


Музичний супровід вечора був підготовлений викладачами музичної школи Найдою В.А. та Храпачем С.А.
Учні та гості переглянули відеоролик про справжніх захисників своєї Вітчизни, підготовлений інженером-програмістом Крохмалем В.О.
Спонсором вечора виступив комітет у справах сім’ї, молоді та спорту РДА



Немає коментарів:

Дописати коментар