четвер, 18 грудня 2014 р.

«Калина – символ, дівочої краси й жіночності»

Наша земля красива і щедра. Росте на ній жито, городина, визрівають плоди, цвітуть квіти, але особливою любов’ю нашого народу користується калина. «Без верби і калини – нема України» - говорить народна мудрість.


 Дійсно калина і Україна нероздільні. Калина – символ України, дівочої краси, материнської ласки, ніжності, пам’яті. І сьогодні в центральній районній бібліотеці для дорослих працівники бібліотеки вшанували калину святом збереження традицій українського народу «Калина – символ, дівочої краси й жіночності». На масовий захід були запрошені пенсіоне
ри територіального центру міста Зінькова, які прийняли активну участь у інтелектуальній грі «Що я знаю про калину?», у бліц-турнірі «Цілющі властивості калини». 

На масовому заході були проведені конкурси загадок, прислів’їв. Самими активними учасниками свята були Петренко Л., Дорогавцева М., Чепіга Г., Требко К., Чернявська Н., та інші. 
Гостям бібліотеки побажали шанувати народні звичаї, традиції. Посадити на своєму обійсті кущ калини на щастя, на долю, на звеличення рідної України. Учасників свята запросили до солодкого столу. Спонсором свята виступив приватний підприємець міста Шум В.


Немає коментарів:

Дописати коментар