вівторок, 18 лютого 2014 р.

Підведено підсумки конкурсу «Полтавськими шляхами Кобзаря»




Геній Тараса Шевченка надзвичайно широкого діапазону. Він був не лише творцем «Кобзаря», тобто поетом, а й не менш талановитим драматургом, прозаїком, філософом, етнографом, фольклористом і, зрештою, великим художником-живописцем, гравером, скульптором, непересічною особистістю, що увійшла до світового пантеону мистецтва. Його творчість була пов’язана і з Полтавським краєм.
З метою популяризації творчості великого сина українського народу, пошуку талановитих художників-початківців з числа користувачів бібліотек області віком від 14 до 21 року за ініціативи Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім..О.Гончара, управління культури Полтавської ОДА, інформаційного партнерства обласного відділення українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» проводився обласний конкурс на кращий ескіз поштової марки «Полтавськими шляхами Кобзаря».
На розгляд журі І-го районного етапу конкурсу представлено 44 роботи від 35 молодих користувачів ЦБС.
Переможцями визнано: 1 місце – Тетерятник Руслан (с.Велика Павлівка), 2 місце – Ландик Валентина (м.Зіньків), 3 місце розділили Валентина Хоменко (с.Власівка) та Тетяна Кирзенко (м.Зіньків).
Ескіз марки Тетерятника Р. направлено на підмсумковий етап конкурсу до обласної бібліотеки для юнацтва ім..О.Гончара, який відбудеться 5 березня.
18 лютого заступник голови райдержадміністрації В.Марченко привітав переможців конкурсу та вручив їм Грамоти райдержадміністрації та районної ради і пам’ятні подарунки.
В читальному залі районної бібліотеки для дорослих всі бажаючі можуть ознайомитися з творчістю юних користувачів району.
Районний етап конкурсу відбувся за організаційної підтримки райдержадміністрації та спонсорської допомоги депутата районної ради О.В.Сластьона.

                                                   В.о. директора ЦБС Н.Тоцька

Немає коментарів:

Дописати коментар