середу, 12 лютого 2014 р.

Афганістан – ти серця мого біль

Афганістан – ти серця мого біль




Скільки б років не минуло та не зітреться з пам’яті нашого народу, воїнів-афганців, їхніх рідних, близьких, всіх тих, хто не дочекався з далеких афганських доріг своїх синів, чоловіків, батьків, братів пам’ять про важку і довгі роки засекречену війну в Афганістані.
2014 рік Указом Президента України оголошений Роком учасників бойових дій на території інших держав, а 15 лютого виповнюється 25 років з дня виведення радянських військ з Афганістану і саме цій знаменній даті був присвячений вечір-зустріч з земляками-афганцями, який пройшов у районній бібліотеці для дорослих.


За «круглим» столом на вечорі зустрілися ті, хто пройшов бойовими шляхами Афганістану, та юнаки 10 класів Зіньківської СШ І-ІІІ ст. №1.
Вечір відкрила в.о. директора ЦБС Н.Тоцька.
Зі словами вдячності за виконаний інтернаціональний обов’язок, вірність військовій присязі звернулися до афганців заступник голови райдержадміністрації В.Марченко та районний військовий комісар С.Шандренко.

Під час діалогу поколінь присутні на вечорі афганці – С.Сулим, В.Міщенко, В.Захарченко, В.Губенко, О.Лукаш, Г.Шокало, А.Міщенко відповіли на запитання юнаків, розповіли про нелегкі військові шляхи Афганістану, про біль втрат своїх побратимів, про віру в те, що вони повернуться живими до своєї землі та рідних.
Зі сльозами на очах слухали присутні пісні у виконанні учня Зіньківської музичної школи О.Бузінова та переглянули відео-слайди та документальний фільм про виведення радянських військ з Афганістану.
Від імені всіх матерів району сподівання на те, що більше ніколи не доведеться нашим хлопцям брати до рук зброю, висловила мати воїна-інтернаціоналіста В.Жмурко. Юні учасники вечора запевнили, що будуть гідно нести звання синів українського народу та пам’ятатимуть подвиги воїнів-інтернаціоналістів.


Хвилиною мовчання вшанували учасники вечора пам’ять всіх, хто не повернувся з афганських гір, серед них і два наших земляки Іван Канівець з Заїченець та Олександр Губар з Опішні, які посмертно були нагороджені орденом Червоної Зірки.

Вечір зустріч пройшов за підтримки начальника УПСЗН райдержадміністрації В.Півня, спонсорської допомоги ПП С.Ричинди та допомоги у підготовці краєзнавчих тематичних матеріалів методиста районного відділу освіти Л.Благадир та секретаря-діловода райвійськкомату С.Кривошеї.


Завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Л.Колоша

Немає коментарів:

Дописати коментар