четвер, 10 жовтня 2013 р.

До Дня українського козацтва

До Дня українського козацтва




У швидкоплинності часу та зміні наших уподобань до тих чи інших героїв незмінним залишається одне – споконвічна любов  українського народу до свободи, до процвітання своєї держави. І одним з найяскравіших проявів цих якостей стало українське козацьке військо, яке роками, не шкодуючи свого життя здобувало волю для рідної неньки-України.
Сьогодні ми все частіше звертаємося до прикладів козацької звитяги, виховуючи в молодому поколінні почуття патріотизму, мужності, любові та відданості ідеалам добра та справедливості.
Виконуючи завдання нових соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича в районі йде активна робота по всесторонньому культурно-духовному розвитку дітей та молоді. Достойну роль в інформаційному, естетичному, патріотичному вихованні підростаючого покоління виконують бібліотеки Зіньківщини.
Ось і нещодавно в районній бібліотеці для дорослих спільно з представниками райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, отаманом, полковником козацтва В.Мойсеєнком для учнів 10 та 11 класів Зінькіської СШ І-ІІІ ст.. №2 було проведено вечір з нагоди Дня козацької слави «Шляхами козацької слави».
До присутніх на вечорі зі словами привітань звернувся перший заступник голови райдержадміністрації  В.Марченко. Він побажав нащадкам козацького роду бути кмітливими, здоровими, любити свій край, свято берегти традиції українського народу та примножити славу нашої держави у майбутньому. Зі свого боку, наголосив Вадим Вікторович, влада району докладатиме максимум зусиль для всебічної підтримки та розвитку творчості та талантів юних зіньківчан.

Про активну участь молоді в суспільному житті району розповів у своєму виступі директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді В.Литус.
Ведучі вечора – бібліотекарі Криштопа Л.І. та Жук Т.Ю. провели учасників вечора славними сторінками історії козацтва, ознайомивши їх з визначними постатями козацьких гетьманів та звичаями Запорізької Січі. А отаман, полковник козацтва В.Мойсеєнко розповів учням про роботу Зіньківського козацького осередку, про участь козаків району у патріотичному вихованні молоді.
З розповіддю про пошук потрібної інформації за допомогою бібліотечно-бібліографічного апарату районної бібліотеки учасників вечора ознайомив бібліограф ІІ категорії Гриценко М.М.

Свою козацьку вправність, знання історії України, кмітливість та винахідливість учні продемонстрували під час проведення вікторини «Історія в струнах бринить», веселих ігор та конкурсів. Найактивнішими учасниками стали Кулібаба Дмитро,  Должко Діана, Троян Богдан, Рогович Ростислав, Мильченко Максим, Шапошник Богдан та Мельник Ігор.


За свої перемоги діти отримали солодкі призи від спонсора заходу – отамана, полковника козацтва В.Мойсеєнка. А за активну співпрацю з  козацьким громадським об’єднанням, особистий внесок у збереження історичної спадщини краю Віктор Мойсеєнко нагородив грамотами та медаллю «За заслуги»  бібліографа ЦРБ Гриценка М.М. та ветерана бібліотечної справи Мороз Л.Ф.
В.о.директора Зіньківської ЦБС                                 Н.Тоцька


Немає коментарів:

Дописати коментар