середу, 24 квітня 2013 р.


Краса творчої душі.
         Великдень – день у який християни святкують Воскресіння Ісуса Христа, що сталося на третій день після його смерті, причому день смерті вважається першим днем. Свято називають Пасха або Паска.

      В українського народу побутують чудові звичаї та традиції, які передаються з покоління в покоління. З метою ознайомлення користувачів з історією виникнення Великодніх свят, розвитку їх інтересу і поваги до звичаїв, традицій українського народу, навчити писанкарству був проведений майстер-клас «Краса творчої душі» серед учнів ПТУ №25 в Зіньківській центральній районній бібліотеці для дорослих з участю самодіяльного поета Зіньківщини, голови ради ветеранів В.П.Прислонського. Ведучі вечора провідний бібліотекар Зеленська Валентина та бібліотекар ІІ категорії Бєдоєва Ольга розповіли користувачам про християнські свята Великодня. А як розписати писанку, про символіку фарб писанки розповів та показав , прочитав власні вірші про писанку, Великдень Володимир Прислонський.


 Майстерно власноруч розписали писанки Пацула Євгенія, Довбня Марія, Влох Євгенія.    
   
         Мудрі люди кажуть: «У світі доти існуватиме любов – доки люди писатимуть писанки ». І справді, тільки велика любов може творити такі гармонії й уяви.


Немає коментарів:

Дописати коментар