вівторок, 8 травня 2018 р.

Пам’ятати заради майбутнього


Пам’ятати заради майбутнього.
(  До Дня пам’яті та примирення . 73 –ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні)

     До Дня пам’яті та примирення. 73 –ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в читальному залі Зіньківської  центральної  районної  бібліотеки імені В.Г.Короленка були організовані : книжкова виставка - пам’ять   «Пам’ятати, щоб жити»,
фотовиставка « Подвиг зіньківчан – незабутній!» 

 та перегляд « Пам’ять живе серед нас» з викладкою папок , в яких зібрані матеріали  про краян, учасників Другої світової війни на сторінках районних та обласних газет .
 

    В Інтернет – пункті з  ретро – оглядом  літератури  « Неопалимі сторінки історії» виступила Лідія Колоша, завідуюча відділом обслуговування Зіньківської ЦРБ.  За допомогою книг вона повела присутніх дорогами війни від 1941року до Дня Перемоги над нацизмом у 1945 році. Це були книги :
Д. Медведєва « « Сильні духом», П. Вершигори « Люди з чистою совістю», С.Ковпака « Від Путивля до Карпат», С.Штеменка « Генеральний штаб в роки війни», Г.Жукова « Спогади і роздуми».


    Марія Олексіївна Пантюх, жителька села Сиверинівка Зіньківського району, розповіла  про зібраний матеріал  подій, які відбувалися при визволенні села в 1943 році. Присутні переглянули  відеозаписи спогадів односельців, які збереглися в Зіньківському районному народному історичному музеї.
 

«Дуже добре, що в нас є такі люди, які збирають матеріали для майбутніх поколінь» , - сказала жителька міста, користувачка бібліотеки  Лідія Каменська. І цю думку напевне  підтримав кожний, хто був на цьому заході.
 Спасибі Вам, Маріє Олексіївно, за пошуки , за пам’ять про своїх односельців! 


Немає коментарів:

Дописати коментар