пʼятницю, 22 вересня 2017 р.

Майстер – клас «Бо коровай – то символ України»

Салон «Світ рукотворного дива»
Майстер – клас «Бо коровай – то символ України»

Українське весілля ... його досліджують, ним захоплюються, з нього черпають народну мудрість, повагу до двох молодих людей, бажаючих поєднати свої долі, свої серця. З давніх-давен одруження завжди було однією з найурочистіших, найбільш хвилюючих подій у житті людини. Головний ритуальний символ весілля – коровай. 

Бібліотекарі Криштопа Лариса та Жук Тетяна для учасників салону «Світ рукотворного дива» підготували майстер – клас «Бо коровай – то символ України». 
 
 
Традиції, пов’язані з вінчальним хлібом, нараховують не  одну сотню років. У кожному куточку нашої милої України існує свій обряд та прикрашання короваю. Елементом неперевершеності саме нашого зіньківського короваю є його вишневі гілочки, спечені у тісті. Майстер – клас по виробленню елементу зіньківського короваю «вишневих гілочок» провела Людмила Іванівна Гавриленко. 
 
 

Бібліотекар Лариса Криштопа, бібліограф Микола Гриценко та Валерій Сенчишин продемонстрували імпровізовану сценку «А у нас на весіллі».  
 
 

  Музичне оформлення здійснив бібліотекар Віталій Крохмаль.      
 

Присутні переглянули книжкову виставку «Диво землі – коровай», виконали  обрядові пісні, а на завершення поласували зіньківським короваєм, люб’язно представленим спонсорами: власниками Зіньківського хлібозаводу Олександром  та Сергієм Ващенками.
Допоки  будуть такі щирі і щедрі на добро люди, не зміліє Зіньківська земля, колоситимуться хліба, випікатиметься смачний коровай. І як би не йшов плин часу, як би не змінювався світ, куди б не закинула доля, завжди потрібно  зберігати, відтворювати та примножувати у серці ті духовні скарби, які дісталися нам у спадок від попередніх поколінь…
 



Немає коментарів:

Дописати коментар