четвер, 1 червня 2017 р.

Українська вишня-символ вірності та довголіття

О вишня-Матінко Всевишня-
Весь білий світ- то вишні цвіт.
Правічне дерево Вкраїни -
Її безсмертя в плині літ.
           Вишня – символ життя, рідної землі та України, матері й дівчини-нареченої. Крім цього вона символізує вічну весну-літо, красу, вірність та довголіття. 5-го червня відзначається Всесвітній день навколишнього середовища. І напередодні цього дня в центральній районній бібліотеці для дорослих в читальному залі була проведена година релаксації «Українська вишня-символ вірності та довголіття». На масовий захід були запрошені пенсіонери територіального центру та користувачі бібліотеки.   
    
         Ведучі бібліотекар Зеленська Валентина та Бєдоєва Ольга розповіли  про нашу добру вишню, що вона  є частинкою природи. А природа для нас-комора сонця з великими скарбами життя. Мало зберігати скарби - їх треба примножувати і зберігати. У своїй розповіді ведучі наголосили на унікальності , своєрідності та самобутності українського символу- вишні, ознайомили з цікавими фактами про неї,її лікувальними властивостями.

      З великим задоволенням гості прослухали пісні і переглянули відеоролики про український символ вірності, довголіття та краси. А на закінчення масового заходу учасникам побажали:
Багато літ вам жить та жить,
Всміхатись радісно весні.
Вишневий цвіт летить, летить
у рідній стороні

Немає коментарів:

Дописати коментар