вівторок, 28 липня 2015 р.

            ДЕРЖАВНИЙ ДІЯЧ УКРАЇНИ.
Є в українській літературі письменники, творчість яких залишається однією з найбільш загадкових і популярних у світі. Саме таким письменником є Володимир Винниченко – визначна особа в історії України. Він відомий як прозаїк, драматург, філософ – публіцист, художник громадський і політичний діяч.
            24 липня в інтернет – пункті центральної районної бібліотеки для дорослих пройшла історична година « Державний діяч України», присвячена 135 – річчю від дня народження Володимира Винниченка. Ведучі заходу бібліотекарі Ольга Бєдоєва і Валентина Зеленська розповіли присутнім користувачам бібліотеки багато нового і невідомого про письменника. Присутні дізналися, що Володимир Винниченко очолював Генеральний секретаріат і був Генеральним секретарем внутрішніх справ. Він автор майже всіх декларацій і законодавчих актів Української народної Республіки. А літературна спадщина Володимира Винниченка – це золотий фонд України. Він автор першого українського фантастичного роману « Сонячна машина», оповідань « Краса і сила», « Біля машини», « Раб краси»; П єс « Чорна пантера і Білий Медвідь», « Брехня», « Закон і совість».

            На закінчення заходу присутні мали змогу переглянути відеофільм, в якому побачили Володимира Винниченка як талановитого художника.

Немає коментарів:

Дописати коментар