суботу, 6 вересня 2014 р.

Ювілею рідного міста присвячено

5 вересня в Зіньківській центральній районній бібліотеці було проведено літературний вечір «Тобі, мій Зінькове, несу свою шану, бо ти – це легенда жива», присвячений 410-річчю заснування міста.
 

Вечір відкрила директор бібліотеки Наталя Тоцька, яка наголосила на
важливості любові до малої Батьківщини у вихованні патріотизму. 
Привітала також присутніх на вечорі з ювілейною річницею рідного міста представник міської ради, член міськвиконкому Надія Лимар.


На захід, що проходив у цікавій і невимушеній атмосфері, яку створили ведучі – бібліотекарі Тетяна Жук та Лариса Криштопа, були запрошені місцеві поети-аматори Петро Сахно, Володимир Кулібаба, Ганна Яремко-Запорожець, Наталя Калатура, Володимир Прислонський та Ганна Литовець-Гайдаш. 



Майстри поетичного слова зачитували свої вірші про місто над Ташанню, не оминули вони своєю увагою і подій, що вирують зараз на буремному Сході та зіньківчан, які захищають рубежі нашої держави. Учні 11-а класу Зіньківської середньої школи №1 та групи №5 Аграрного ліцею були вражені глибокою чуттєвістю, громадянською позицією виступаючих, майстерним виконанням власної пісні Наталею Калатурою та гімну Зінькова його авторами – Петром Сахном та Сергієм Храпачем. Музичну композицію «Край, оспіваний солов’ями та поетами» виконали викладачі музичної школи Світлана Должко, Сергій Храпач, Володимир Найда, Тамара Діденко, Вікторія Пакконен та учениця музичної школи Тая Кондратенко. Інженер-програміст Віталій Крохмаль продемонстрував присутнім фільм про рідне місто, створений зіньківчанином Олександром Мальком.

Праці краєзнавців та збірки місцевих поетів можна було побачити на книжкових виставках «Зіньків, Зіньків, краса мойого краю» та «Краса поетичного слова (поети-аматори Зіньківщини)».




410-й річниці Зінькова присвячена персональна фотовиставка Василя Чепіля «Місто Зіньків у фотооб’єктиві”, яку ми запрошуємо всіх жителів та гостей нашого краю переглянути у читальному залі Зіньківської ЦРБ.

Немає коментарів:

Дописати коментар