четвер, 16 січня 2014 р.

«Голос душі українського народу»

«Голос душі українського народу»



         Цьогоріч Україна та весь світ вшановують 200-ту річницю від дня народження Великого Кобзаря. Цілий ряд заходів буде присвячено цій знаменній події і в бібліотеках Зіньківської ЦБС.
У районній бібліотеці для дорослих літературно-музичним вечором «Голос душі українського народу» за участі учнів Зіньківської СШ І-ІІІ ст.. №2 було урочисто відкрито Шевченківські читання, які проходитимуть в бібліотечних закладах протягом усього року.


На вечір до бібліотеки завітали шановані гості – заступник голови райдержадміністрації В.В.Марченко, в.о. завідувача сектору культури та туризму райдержадміністрації Г.В.Рудяшкіна, директор районного народного історичного музею В.Б.Литус.
«Для кожного українця Шевченко не просто поет. Ми йдемо до нього, ми чуємо його крізь століття, сприймаємо – як сучасника. У нього питаємо поради. У його творчості, житті шукаємо важливі для нас відповіді» - наголосив, відкриваючи вечір, заступник голови райдержадміністрації Вадим Марченко.
Відомими та невідомими сторінками біографії видатного українця повели учасників вечора ведучі - в.о. директора ЦБС Наталя Тоцька та зав. відділом обслуговування ЦРБ Лідія Колоша.
Учні з цікавістю дізнавалися про історію дитинства Кобзаря, його перші кроки у живопису та поетичному слові. А ще, як зазначається у багатьох історичних довідках, безмежно любив великий поет українську пісню, сам співав і багато його творів були покладені на музику.


Саме пісні на слова Шевченка «Думи мої, думи», «Вітер в гаї не гуляє» та пісня сучасних авторів «Про Тараса» линули під час вечора у виконанні викладача Зіньківської музичної школи Діденко Т.Я. та вихованців закладу – Івашкевич Віти, Кондратенко Тетяни, Колісник Насті.
Своє бачення визначної постаті українського народу донесли у власних віршах «Маленький Кобзар» та «Ми не моголи» учениці Зіньківської СШ І-ІІІ ст.. №1 Третяк Ірина та Селютіна Оксана.

Учасники вечора відповідали також на запитання вікторини з історії біографії та творів Шевченка, переглянули виставку літератури «На вічному шляху до Шевченка» та відеопрезентацію літературних творів та ілюстрацій до сторінок біографії поета, підготовлену бібліотекарем 1-ї категорії Ларисою Криштопою та інженером-програмістом ЦРБ Віталієм Крохмалем.

Вечір завершився словами безсмертного Шевченківського «Заповіту».

Немає коментарів:

Дописати коментар