четвер, 15 лютого 2024 р.

Перегляд літератури «Єднайся й обіймись український народе!»

 

Перегляд літератури «Єднайся й обіймись український народе!»
 (до Дня Єднання)

Україно! Ти моя молитва,

 Ти моя розлука вікова.

Гримотить над світом люта битва

За твоє життя, твої права.

 (В. Симоненко)


     Українці ніколи не хотіли війни, але багато століть мусили воювати, щоб здобути право жити на своїй землі так, як вони хочуть. Мусили воювати, щоб зберегти власну землю від войовничих сусідів. Мусили воювати, щоб чужинці не заводили в українській оселі  своїх порядків, не накидали чужу мову й віру.

     16 лютого в Україні святкують особливе свято - День єднання. Акцію започаткував президент Володимир Зеленський 2022 року. Головна мета цього дня - показати єдність українського народу на тлі військової загрози. У День єднання Державний Прапор України піднімають на будівлях усіх населених пунктів країни, виконують Державний Гімн, а українці одягать синьо-жовті стрічки. День єднання - зовсім молоде свято, яке має згуртувати українців і показати, що ми - єдиний народ.

     Зовнішні й внутрішні виклики, що постали сьогодні перед нашою країною, вимагають від кожного з нас консолідації та відповідальності!

     В умовах війни, обстрілів, блекаутів та щоденних трагедій День єднання набув особливого змісту. Це чергова нагода нагадати світу, що ми боремося і будемо боротися за свободу та щасливе майбутнє.

     Сьогоднішня велика війна фактично стала критичною точкою об’єднання українців довкола спільних цінностей. Ми спільно обирали проєвропейський курс розвитку і відмовилися від будь-яких зв’язків із росією.

     З початком повномасштабної війни українська нація показала небачений досі приклад консолідації суспільства. Українці об’єднані як ніколи - голими руками зупиняють танки, виходять на мітинги в окупованих містах, бо покірно мовчати не вміють. Кожен українець на своєму фронті самовіддано воює за свою країну як волонтер, журналіст, хакер, кухар, водій, митець тощо.

     Українці повинні об’єднатися не лише задля перемоги, а й задля майбутнього процвітання нашої країни.


      До цієї дати абонементом відділу обслуговування користувачів підготовлений перегляд літератури «Єднайся й обіймись український народе!».

Це книги Братів Капранових «Історія незалежності України», Д.Яневського «Відомі історії нашої держави», В.Солдатенка «Проект «Україна»1917-1920 рр.», «Великі українці»», «Катастрофа і тріумф. Історія українських героів», «Братня» навала. Війни Росії проти України 12-21ст.», «Шлях українського воїна», В.Матвієнка «Україна в небезпеці» та інші.

     Запропоновані книги розповідають про найважливіші події з історії нашої держави, про особистості державного устрою та символіку України, а також надають багато цікавої інформації про незалежність нашої країни. Матеріали акцентують увагу на історичних фактах, які передували Акту Злуки, та пропонують замислитися над історією нашої країни, над сьогоденням та майбутнім українського народу. Книги  нагадують нам про те, що лише в єдності ми маємо силу, лише разом зможемо подолати всі біди та нещастя, які випали на долю нашого багатостраждального народу.


     Книга Братів Капранових «Мальована історія незалежності України» ознайомить з історією державності і дасть змогу поринути у ті часи сили і радості, якими так багата наша історія.





   


Подає матеріали про тих, хто стояв біля витоків відродження нації, розробляв платформу Української революції, керував її втіленням в життя, очолював політично-координаційний центр національної державності - М.Грушевського, В.Винниченка, М.Міхновського та багатьох ін. книга В.Солдатенка «Проект Україна» 1917-1920рр. Постаті»






     Українці як нація змогли вижити в пору найтяжчих історичних випробувань і зберегти свою неповторну культуру тільки завдяки тому, що серед них зі століття в століття з’являлися видатні державні діячі, полководці, мислителі, поети й художники. Ті, хто змінював не тільки хід історії, але й свідомість сучасників, хто сіяв добре насіння людяності єдності, гідності, любові до свого народу. Про цей внесок нашого народу ви прочитаєте в енциклопедії «Великі українці».



«Шлях українського воїна» -  це книга  про українську армію. Армію, яку створювали наші предки, починаючи від походів князів Олега та Святослава. Армію, слава якої гриміла з часів Війська Запорізького до партизанів Повстанської армії. Це нащадки тих воїнів, які встали на захист Вітчизни і до цих пір захищають наше сьогодення.



   


  В своїй книзі В.Матвієнко «Україна  в небезпеці» звертається із закликом до всіх громадян України:

…Як воронів зграя, орди суне сила,

Щоб твій обірвати політ.

Повстань  Україно, велика єдина!

Повстань Україно, повстань!

Щоб кат не поставив тебе на коліна,

Сім᾽єю єдиною стань!

     

Перегляд літератури закликає всіх українців об’єднуватись у боротьбі за свою державу, її незалежність. Єднаймося! Кожен на своєму місці, словом, ділом, думками, вчинками, бо тільки так ми відвоюємо свободу і збережемо нашу Україну!

      Усі ми різні, різного віку, різної статі, різних професій, різних талантів. Але об’єднує нас єдине бажання - жити в мирі на своїй Богом даній землі.

     Наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який захищає та оберігає всіх нас і Україну не тільки в цей день, а й на віки. Тільки разом ми сильні, бо наша сила - у єдності. Разом і спільними зусиллями ­ до Перемоги!  З ДНЕМ  ЄДНАННЯ УКРАЇНО!

Немає коментарів:

Дописати коментар