вівторок, 27 лютого 2024 р.

Крим. Нескорений.

 

     До Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь в інформаційному пункті вільного доступу до Інтернету Зіньківської публічної бібліотеки був проведений  захід  «Крим. Нескорений». Учасниками заходу були користувачі бібліотеки - зіньківчани та вимушені переселенці з Маріуполя та Харкова. 





     Розповіді про Крим, які вели працівники бібліотеки Лідія Колоша та Лариса Криштопа, доповнювалися  відеороликами та матеріалами «Архіву усної історії», оприлюдненого Українським інститутом національної пам’яті, та піснями  Джамали  «1944» і групи «Калуш» «Додому» 



        Періодичні видання,   книги, присвячені відповідній темі, які є у фонді нашої бібліотеки, зокрема, книги Сергія Громенка «250 років фальші: російські міфи історії Криму. Справжня історія», Володимира Сергійчука  «Український Крим» та  «Російська окупація і деокупація України: історія, сучасні загрози та виклики сьогодення. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції» можна було переглянути на тематичному перегляді. 


         Відкривали для себе відомих борців за права кримських татар: Мустафу Джемілєва та Рефата Чубарова, кінорежисерів Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва.

         Переглянули документальний фільм «Крим. Нескорений.» 



    Віталій Друмов, Надія  Влох, Світлана  Кириченко, Тетяна Багацька  висловили свої думки про те, що Крим - це Україна, це наша територія і, що вони  підтримують кримчан в їхній боротьбі за свої права, за незалежність. 



Немає коментарів:

Дописати коментар