вівторок, 20 лютого 2024 р.

Акція «Крила пам’яті» (до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні)

 Акція «Крила пам’яті» (до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні)

 


20 лютого вся громадськість України відзначає День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цього дня ми згадуємо сумні та водночас героїчні сторінки нашої новітньої історії, вшановуємо відвагу, силу духу і стійкість людей, які віддали своє життя, відстоюючи право нашої держави самостійно обирати свій шлях розвитку.

З нагоди 10-ї річниці розстрілу Героїв Небесної Сотні в читальному залі нашої бібліотеки було проведено акцію «Крила пам’яті».

Щороку українці у всьому світі в рамках Всеукраїнської акції в  цей день створюють тисячі витинанок, розвішують білих паперових ангелів на деревах та запалюють свічки.

Бібліотекарі разом з запрошеними учнями 9-А класу Зіньківського ліцею ім. М. Зерова також долучилися до акції в знак пам’яті про відважних і нескорених, які віддали життя за Україну, прикрили серцем побратимів Майдану і нині тримають над нами небо.

 Ведучі заходу Людмила Рибалка та Лариса Криштопа розповіли юному поколінню про трагічні події 2013-2014 років в Україні, згадали поіменно загиблих Героїв Небесної Сотні.



Присутні заходу переглянули відеоролики присвячені Революції Гідності та Небесній Сотні та ознайомилися з книгами по даній темі.




Кожен учень  прикріпив ангела на «Дерево Свободи» в знак своєї  подяки за відвагу та самопожертву Героїв.

Дерево як основу композиції обрано не випадково, адже воно в Україні вважається сакральним символом і оберегом, а його покручений стовбур – непросту долю та випробування, які доводиться проходити нашій країні.




 На завершення заходу  присутні вшанували пам’ять Небесної Сотні та всіх загиблих українців у російсько-українській війні хвилиною мовчання.


Небесна Сотня стала для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й прикладом та джерелом натхнення для наших воїнів, які зараз гідно захищають територіальну цілісність України, утверджуючи право людини на вільне життя. Юне покоління має усвідомити важливість таких демократичних цінностей, як гідність, свобода, незалежність, цілісність. За них і досі продовжує свою боротьбу наша держава.

Імена Ангелів Майдану – Небесної Сотні, яка першою полинула до Всевишнього по вічну нагороду, золотими літерами записані на скрижалях історії. Їхні душі героїчним жовто-блакитним полум’ям горять! А ми повинні жити гідно, щоб святу Небесну Сотню нізащо, ніколи не забути.

Ми Єдина країна! І всі ми прагнемо одного – миру, спокою, міцної, квітучої держави та чистого неба над головою.

Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них! Ваш подвиг не забутий!




Немає коментарів:

Дописати коментар