вівторок, 11 липня 2023 р.

Навчання цифровій грамотності продовжується

 


Зіньківська публічна бібліотека є офіційним Хабом цифрової освіти, в якому кожний бажаючий може скористатися послугами платформи «Дія. Цифрова освіта» та опанувати чи поглибити свої знання з цифрової грамотності.

Так, нещодавно представники дошкілля та бібліотекарі відділу обслуговування дітей ЗПБ на уроці відповідального батьківства «Я і моя дитина + Інтернет» пройшли навчання за освітнім серіалом «Безпека дітей в Інтернеті для батьків». Учасники тренінгу розбиралися як впливає на дітей час проведений в Інтернеті, чим може зашкодити дитячій психіці віртуальний контент, як запобігти кібербулінгу та як в мережі проявляється сексуальне насильство, чому віртуальні друзі часто стають маніпуляторами  та чому батьки повинні контролювати, що переглядає ваша дитина у соцмережах. По завершенню навчання кожен учасник отримав сертифікат.

А ми нагадуємо, що навчання населення цифровій грамотності проходить в рамках другого етапу проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який здійснюється ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія» (https://www.undp.org/uk/ukraine/projects/digital-inclusive-accessible-support-digitalisation-public-services-ukraine-dia-support-project),  що реалізується за фінансування Швеції, та Міністерства цифрової трансформації України.


Немає коментарів:

Дописати коментар