четвер, 13 липня 2023 р.

Довга дорога до світла і волі

 

Довга дорога до світла і волі

16 липня 1990 року Верховна Рада України прийняла Декларацію про державний суверенітет України, зробивши перший крок до відновлення історичної справедливості, відродження української державності, як ідеї соборності українського народу та його земель.

         Декларація визначила основні політичні, економічні та соціальні перспективи розвитку нашої країни, відкривши новий етап в історії нашого народу.

         До річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України, та з метою формування у майбутнього покоління національної свідомості та патріотизму у Зіньківській публічній бібліотеці розгорнуто перегляд літератури «Довга дорога до світла і волі». 

         До уваги користувачів представлено історичні нариси, збірники наукових праць, хрестоматії, в яких висвітлені основні державотворчі події становлення незалежної України: М.Поровський «Тільки рухом життя і обіймеш», В.Червінський «Історія України: джерельний літопис», В.Семененко «Історія України з прадавніх часів до сьогодення», В.Остафійчук «Історія України: сучасне бачення», М.Грушевський «Ілюстрована історія України» та багато інших.

Інтерес читачів викликали книги присвячені історичним особистостям:  М.Главацький «Пилип Орлик», І.Коляда «Отаман Сірко», О.Наумова «Володимир Великий», В. авченко «Нестор Махно» - це не просто книги, це щемкі історії постатей, що підняли Україну з колін та стали людьми свободи.

         Прийняття Декларації про державний суверенітет України стало важливою віхою в здобутті незалежності нашої країни. Цей історичний факт ми завжди повинні памятати. Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обовязково виконаємо. А отже, захистимо країну в цій війні за незалежність.



Немає коментарів:

Дописати коментар