пʼятницю, 4 вересня 2020 р.

Мистецька вітрина «Любов у серці і на полотні тобі дарую, моє місто»

Мистецька вітрина
«Любов у серці і на полотні тобі дарую, моє місто»
(до Дня міста)

 Шановні зіньківчани та гості нашого славного міста Зінькова! Вітаємо Вас зі святом Дня міста!

День народження міста Зінькова - найулюбленіше свято наших зіньківчан.

Ми, бібліотекарі читального залу Зіньківської районної бібліотеки пропонуємо відсвяткувати це свято разом з нами.

Вже не один рік в Зіньківській центральній бібліотеці діє салон  «Світ рукотворного дива».

Зіньків - це як маленька держава, зі своїми традиціями, звичаями, побутом та культурою. Саме в нашому салоні з допомогою її величності книги ми пропагуємо згадати та відтворити традиції, звичаї, побут нашого краю.

Бібліотекар читального залу Лариса Криштопа та учасники салону постійно в творчому пошуку.

 От і зараз, до Дня міста, для користувачів бібліотеки, зіньківчан та гостей міста ми підготували мистецьку вітрину «Любов у серці і на полотні тобі дарую, моє місто».


Перлина Полтавщини – старовинне місто Зіньків лагідно розкинулось на берегах невеличкої річки Ташань. Чудові краєвиди, знамениті історичні місця зіньківського краю споконвіку були невичерпним джерелом натхнення для багатьох митців і талановитих людей.

Зіньківський край -  славетний край, тут народилися багато знаменитих і творчих особистостей які прославляли і прославляють до цього часу свою землю пером, піснею, ремеслом, рукоділлям.

Мистецтво малювати ниткою  відоме давно. Це одне з найулюбленіших занять наших пращурів, особливо жінок та дівчат. Дуже популярний цей вид мистецтва  й серед сучасних рукодільниць.

Саме таку сучасну, талановиту майстриню-вишивальницю  ми рекомендуємо вашій увазі. Лариса Кушніренко народилася і проживає в нашому мальовничому місті, яка в наш час зуміла  відродити українську вишивку.

Майстриня творить на полотні вишивані дива. В колекції автора  знаходиться більше 40 вишитих картин. На мистецькій вітрині представлена лише невелика частина полотен автора, вишитих хрестиком, напівхрестиком і бісером. Картини, які вона вишиває, несуть позитив, від них віє теплотою і щирістю, дивишся на них і ось уже ніби «оживають» герої – маленька дівчинка вітає своє місто зі святом, жар-птиця дарує йому чарівне перо для здійснення мрій, ангел-охоронець благословляє всіх нас на добро і злагоду. Відразу навіть й не збагнути, що картини не намальовані, а виконані ниткою за допомогою голки і вмілих рук вишивальниці. Полюбляє майстриня вишивати портрети людей, релігійні сюжети, квітковий і тваринний світ. Серед них такі картини: «Павичі в саду», «Оберіг достатку», «Троянда в росі», «Моє маленьке сонечко», «Пісня ангелів», «Материнська любов», «Ангел кохання», «Мона Ліза», «Каскад», «Лід і полум’я», «Табун», «Маки», «Мопс», «Шість чашок», «Натюрморт».

 

 Лариса творить світ навколо себе своїм серцем. І саме це, і є її головним покликанням. А мистецтво її ніжної уяви, вишивка, – це береги, повз які тече річка її любові, живлячись цією живою водою.

Шановні жителі зіньківського краю, ми  бібліотекарі та постійні учасники салону «Світ  рукотворного дива» від щирого  серця вітаємо вас з цим чудовим святом - з днем народження  міста!

Бажаємо процвітання, успіхів, миру та благополуччя вашим родинам.

Нехай ваші серця переповнює радість і гордість за наше місто.

 Запрошуємо Вас, дорогі зіньківчани та гостей міста, до святкової мистецької вітрини «Любов у серці і на полотні тобі дарую, моє місто», яку буде відкрито з 4 по 6 вересня у вікнах  центральної районної бібліотеки.

Всім мешканцям нашого міста бажаємо гарного відпочинку та святкового настрою!

Немає коментарів:

Дописати коментар