пʼятницю, 5 квітня 2024 р.

Вітаміни і поживна їжа для людей



     Щорічно, 7 квітня, у всьому світі відзначається Всесвітній день здоровя, щоб нагадати людству про найцінніший скарб, який не можна купити за гроші, - це здоров’я. Коли людина здорова, вона може своє життя присвятити власним захопленням, улюбленій справі. Народна мудрість говорить, що здоровя прибуває краплинами, а зникає пудами. Але ці краплини здоровя прибувають у великій мірі завдяки здоровому харчуванню.  



         Тож з нагоди Дня здоров’я та щоб зрозуміти, яка ж їжа приносить найбільшу користь, в читальному залі бібліотеки зібралися наші користувачі на вітамінні посиденьки «Вітаміни і поживна їжа для людей».            

     Ведуча заходу, бібліотекар відділу обслуговування Валентина Зеленська, запропонувала учасникам заходу поспілкуватися про найулюбленіше, найсмачніше, найсолодше. Про те, без чого не може жити жодна людина. Про їжу. А саме - про корисну вітамінну та поживну їжу. Вона підкреслила, що від правильного харчування залежить стан здоров᾽я кожної людини і запросила  гостей спробувати з᾽ясувати, що ж для них значить здорове харчування.

Разом з користувачами вони знайомилися з порадами про здоровий раціон харчування, змагалися у бліц-турнірі про вітамінне харчування «Інтелектуали», конкурсі «У народі кажуть», вікторині «Найкращий знавець раціонального харчування», жартували неперевершеним українським гумором щодо дієт та схуднення, згадували найпоширеніші афоризми про правильне харчування та все, що з ним пов’язане, підспівували українським пісням «Борщ», «Каша гарбузова», «Вареники», «Без сала мучусь».



     До уваги присутніх був запропонований перегляд літератури «Корисні продукти харчування»». А ще кожна господиня, яка завітала на захід, за чашкою ароматного чаю, ділилася своїми рецептами здорового раціону, згадували та передавали один одному рецепти наших бабусь та прабабусь, адже ці рецепти є невід’ємною часткою нашої багатогранної національної культури.

                                                          


     В день здоров’я хочеться побажати кожному з вас, щоб здоровими були тіло, дух, відносини з іншими людьми і самим собою. Будьте здорові!               

Немає коментарів:

Дописати коментар